Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kasparus Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kasparus Bierbrouwerij

Kasparus Bierbrouwerij was een bierbrouwerij uit Nagele (Nederland).

kasparus logo

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Bekijk hier de geschiedenis van Brouwerij Kasparus. Deze brouwerij is in 2017 opgeheven en Kasper is toen verdergegaan met Brouwerij Katuin.

Lees ook

Historie 

Bierbrouwerij Kasparus gelegen in Nagele is een kleine brouwerij. De brouwerij werd op papier opgericht op 22 november 1994. In 1995 startte twee bierliefhebbers en schoolvrienden, Kasper Katuin (1972) en Eddy J. Elswijk op kleine schaal met het brouwen van bier. Circa 20 liter in de 14 dagen. Aanvankelijk noemden zij hun Brouwerij de Illegale, compleet met een afbeelding van Vrouwer Justitia op het etiket. Uiteindelijk kreeg de brouwerij de naam Kasparus met als slogan: "Liefde smaakt".
In 2000 wordt er eens per 14 dagen 100 liter bier gebrouwen. Hierbij schieten Marit Wiegersma, de vriendin van Kasper Katuin, en Suzanne Vos, de vriendin van Eddy Elswijk, Kasper en Eddy te hulp. Eddy en Suzanne haakten echter af en dus stonden Kasper en Marit er alleen voor. Uiteindelijk hield ook Marit het voor gezien en nam Kasper de roerstok zelf ter hand. Eddy regelt nog wel de inkoop van grondstoffen en de kruiden. In 2003 verhuisde de brouwerij van de Ploegstraat 13 naar Karwijhof 15 Nagele.

Kasparus Bieren

De bieren van Kasparus worden zelf ontwikkeld en in de keuken en/of de schuur kleine proefbrouwsels gebrouwen. Omdat de brouwerij zelf niet beschikt over een eigen brouwinstallatie om op grote schaal bier te produceren wordt voor een deel in België (pils) en Duitsland gebrouwen, maar ook bij de Zeeuwse Scheldebrouwerij. Het bier wordt vervolgens afgevuld in 33 cl. flessen, waarna Katuin deze flessen in Nagele van een etiket voorziet en aflevert bij de horeca of detailhandel.

In 2004 werd er 1000 liter per maand gebrouwen. De bieren worden gebrouwen volgens het proces van de hoge gisting. De vergisting duurt ruim een week. Daarna wordt er een zoetstof aan het bier toegevoegd en wordt het bier afgevuld in de fles. Door het afgevulde bier in een warme ruimte te zetten, wordt de nagisting op de fles gestart.
Sinds maart 2007 heeft Bierbrouwerij Kasparus een vaste lokatie gevonden aan de Eggestraat in Nagele voor verkoop, proeflokaal, een deel van de productie en opslag.

Cookie instellingen