Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadbierbrouwerij Apeldoorn

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadbierbrouwerij Apeldoorn

Stadbierbrouwerij Apeldoorn is een bierbrouwerij uit Apeldoorn (Nederland) die is opgericht in 2001. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Apeldoorn stadsbrouwerij header image
vorstenbier
Stadsbier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stadbierbrouwerij Apeldoorn

Stadbierbrouwerij Apeldoorn heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stadbierbrouwerij Apeldoorn!
 • Vorstenbier - Ale - 7%

  Vorstenbier is een uitgebalanceerd oranje blond bier met een kruidige melange die er niet om liegt.

  Achtergrond informatie

  De Apeldoornse Stadsbierbrouwerij is eigenlijk geen zelfstandige brouwerij maar een vereniging, tevens brouwerijhuurder. Deze is 1 januari 2001 opgericht, met als doel het op kleine schaal ontwikkelen van nieuwe bier recepten. In samenwerking met het Apeldoornse Bierbouwers en Wijnmakers Gilde (AWA85) hebben een aantal van deze bieren al hun weg gevonden naar het publiek. Voor speciale gelegenheden zorgen hun eventueel ook voor bier met uw eigen etiket.

  Ook leveren zij grondstoffen voor de thuisbrouwers en ze beschikken zelfs over een eigen import van o.a. Danstar korrelgist. De brouwer(ij) is in het bezit van een kleine mobile brouwinstallatie van 60 liter welke gebruikt wordt voor demonstraties op jaarmarkten of themadagen.

  Lees ook

  De stadsbrouwerij maakt voor grotere hoeveelheden gebruik van een gehuurde installatie bij Brouwerij de 3 Horne in Kaatsheuvel, voor kleinere hoeveelheden kan er in Apeldoorn gebrouwen worden bij Het Achterom, een brouwerij waar de Stadsbierbrouwerij intensief mee samenwerkt.