Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Burg Bier Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Burg Bier Brouwerij

Burg Bier Brouwerij is een bierbrouwerij uit Ermelo (Nederland) die is opgericht in 1995. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Burg bierbrouwerij header

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Burg Bier Brouwerij

Burg Bier Brouwerij heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Burg Bier Brouwerij!
 • Burg Herfstbok - Bock - 7%

  Dit herfstbier gebrouwen door Burg Brouwerij heeft een volle smaak met tonen van drop, karamel en gebrand mout. Deze herfstbok heeft een zeer nette volle romige kraag die wanneer je de kraag inschenkt zeer mooi vormt. Fijne koolzuur verhouding, en een heerlijke herfstbok bij de gure koude dagen met een goed stuk vlees.

  Achtergrond informatie

  De brouwerij bestaat sinds 1995 samen met de bierwinkel.

  Bier van eigen bron
  De broers Jan en Aart van Wilgenburg zijn al jaren enthousiaste amateur-brouwers. Maar in 1995 gingen ze het commercieel proberen. De ketels zijn door Aart uit koperen boilers gemaakt, deze zijn open zodat het proces voor iedereen goed te volgen is. De kleine brouwerij heeft een capaciteit van 60 liter per brouwsel. De zelf gebrouwen bieren zijn uitsluitend verkrijgbaar in de bierwinkel en het proeflokaal/café. Het water komt uit eigen bron van 45 meter diepte. De bieren van Burg Bieren worden dus gebrouwen met Veluws bronwater.

  Lees ook

  In het beginstadium had de brouwerij te kampen met (vermeende) infecties. Het brouwproces, dat oorspronkelijk in een open ketel plaats vond, is hierom herzien. Ook is in samenwerking met een leraar scheikunde het één en ander verbeterd. Zo was o.a. het water iets aan de zachte kant en is de vergisting veranderd. Werden de flessen oorspronkelijk nog bedrukt, sinds 2000 zijn de flessen voorzien van etiketten.

  Uitbreiding 100% handmade

  In 1997 kreeg de brouwerij toestemming van de Gemeente Ermelo om uit te breiden tot een brouwcapaciteit van 5 à 7 hectoliter. Pas in oktober 2005 zijn de eigenaars begonnen aan de bouw van de nieuwe brouwerij. Van begin tot eind hebben de brouwers de verbouwing zelf gedaan. Van het uitgraven van de kelder tot het bouwen van de brouwketels. Dit maakt de brouwerij van top tot teen handmade! Burg Bier Brouwerij in Ermelo heeft op 15 mei 2009 officieel haar deuren geopend.

  Burg Bieren in 2015

  De brouwerij brouwt om de week 700 liter bier. De brouwerij is onderdeel van de Burg Bieren bierwinkel met meer dan 1750 soorten bier, volgens de laatste telling. Naast de winkel is café De Hazeburg gelegen, die tevens dienst doet als proef lokaal. 2

  23 november 2015 is de zogeheten biertunnel in gebruik genomen, deze verbind de winkel met het café. Alle 1750 soorten bier uit de winkel zijn nu ook nu ook in het café verkrijgbaar. Dit maakt het café het grootste biercafé van Nederland, wat het assortiment betreft. Tijdens het transport door de tunnel wordt het bier gekoeld naar drinktemperatuur. 

  Burg Bier Brouwerij in het nieuws

  Bier van Burg Bier Brouwerij is te drinken tijdens

  Cookie instellingen