Brouwerij Mannenpap

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Plataanstraat 9
Postcode
6522 JG
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (2 jaar actief)
Opgericht in
2017
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Mannenpap

Geen biermerk bekend van Brouwerij Mannenpap. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Brouwerij Mannenpap in het nieuws

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

Brouwerij Mannenpap start crowdfunding

Achtergrond informatie

Tijdens het Mäichen, (mengen van mout en water) ontstaat een dikke "pap", MANNENPAP!. Een pap die ontstaat wanneer water en mout bij elkaar komen. Gebrouwen door mannen, maar zeker ook voor vrouwen! 

Brouwerij Mannenpap wordt gerund door Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens. Twee gepassioneerde brouwers met verschillende kwaliteiten. Waar Jelmer een echte recepten en brouwnerd is, houdt Sjoerd zich het liefst bezig met technische brouwzaken, netwerken en het aan de MAN brengen van de PAP. Het ontwikkelen van de recepten en het brouwen van de nieuwe recepten vindt nog steeds plaats in het schuurtje achter het huis van Sjoerd. In eerste instantie brouwden ze mannen in kleine oplagen voor vrienden en familie,  maar nadat de hobby behoorlijk uit de hand liep en horeca begon te hunkeren naar Mannenpap, hebben de heren noodgedwongen capaciteit in moeten huren bij een grotere brouwerij. 

De grote droom van Jelmer en Sjoerd is een toffe locatie midden in Nijmegen. Het liefst een groot pand met daarin een gezellige "brewpub". Dat moet een plek worden waar van alles te doen is en allerlei mensen samenkomen. Midden in de kroeg een brouwinstallatie waar in kleine oplagen mooie bieren gebrouwen kunnen worden. Daarbij zou het leuk zijn om samen te werken met andere jonge ondernemers. Denk aan live muziek, lekkere eten, toffe activiteiten en ga zo maar door. Aangezien Jelmer en Sjoerd allebei nog in de zorg werken, zouden ze het fantastisch vinden om daarbij ook mensen te betrekken met een afstand tot de arbeidsmarkt en hen een belangrijke rol te geven in de Mannenpap.

Maar voor het zo ver is, willen de mannen vooral lekker blijven brouwen en zorgen dat hun bieren door zoveel mogelijk mensen gedronken worden.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.