Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beer Geeks brouwen speciaalbier voor Stichting ALS

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

10 december 2018 om 09:56

Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.

Beer Geeks jubileum
kees bier header
Van Moll logo

Faceboekgroep

Beer Geeks is een facebookgroep waarin liefhebbers van craft bier zich verenigen om het, naast alles te delen wat ze drinken, te hebben over alles rondom hun hobby - Craft bier. Geen bier, brouwer of festival blijft in deze groep onbesproken en dat weten ook de meelezende brouwers te waarderen.  Naast het bespreken van bier worden vriendschappen voor het leven gesloten, lief en leed gedeeld én er wordt bijzonder veel gelachen. 

Jublieum en mijlpaal

Inmiddels hebben ruim 30 brouwerijen de handen ineen geslagen om voor dit jubileum én deze mijlpaal op 19 december een bier te gaan brouwen, waarvan de opbrengst volledig gedoneerd gaat worden aan Stichting ALS. Deze stichting is gekozen ter ere van een prominent lid van de community - Oscar Wagner, wie in december 2015 is overleden aan deze progressieve ziekte. 

De Strijdende Kater voor Oscar Wagner

Populariteit Craftbier

Craftbieren winnen enorm aan populariteit in Nederland en dat is op de Facebookpagina van Beer Geeks wel te merken. Het ledental groeit gestaag door en de site is niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten bekend. Met een eigen beeldmerk, t-shirts, glazen en meetings waar de leden elkaar regelmatig ontmoeten, worden niet alleen bierervaringen, maar ook lief en leed onderling gedeeld. 

Op Nederlandse bodem heeft er nog niet zo’n grote samenwerking met brouwers plaats gevonden. ‘We komen hiermee net niet in het Guinness Book of Records, want daar staat de teller inmiddels op 44, maar wij komen een aardig eind in de buurt’ vertelt Ferry Wijnhoven, oprichter van deze enthousiaste groep.

Lees ook

Vriendschap

De groep gaat tegenwoordig over veel meer dan bier alleen, vriendschap staat centraal. Vele vriendschappen en zelfs liefdes zijn binnen de groep beklonken. Oscar Wagner leed aan ALS en is aan de gevolgen hiervan in december 2015 overleden. Dit was een groot verlies voor Beer Geeks om zo’n gewaardeerd- en geliefd persoon te moeten missen.

Maar vergeten is hij nog lang niet, dit 5-jarig feestje wordt aan hem en de Stichting ALS gewijd. Alle opbrengsten van dit speciale bier, maar ook acties van leden en bedrijven, worden gestort op een speciale actiepagina van stichting ALS. 

Wil je dit doel ook steunen? Bezoek dan https://www.alsacties.nl/project/10k-beer-geeks-bier/donateurs voor een (kleine) donatie.

Beer Geeks 5 jaar

Voorlopige lijst met deelnemende brouwerijen

De volgende Nederlandse brouwerijen zullen deelnemen aan het brouwen van dit speciale bier. De lijst kan nog langer worden.

1. vandeStreek bier
2. Brouwerij Natte Gijt
3. Mannenpap Craft beer 
4. Brouwerij Bliksem
5. LOC Brewery 
6. De Kromme Haring
7. Oproer
8. Kleine Beer Brouwerij
9. Brouwerij Frontaal
10. Muifelbrouwerij
11. Jopen 
12. The Sisters Brewery
13. Walhalla Brouwerij en Proeflokaal 
14. Van Moll 
15. Crooked Spider
16. Brouwerij de Moersleutel 
17. Spierbier
18. Brouwerij 74
19. Rock City Brewing 
20. Brouwerij Hommeles
21. Brouwerij Kees
22. De Bebaarde Brouwer
23. Brouwerij 1573
24. Briljant Brouwhuis
25. Berghoeve Brouwerij
26. Bronckhorster Brewing Company
27. De Blauwe Ijsbeer
28. Brouwerij Jovius
29. Lux Brewey
30. Leidsche Brouwerij
31. Kompaan 
32. Brouwerij de Molen
33. Oersoep
34. Ramses Bier

Cookie instellingen