Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Het Levenswater | Bier uit Rosmalen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Het Levenswater

Brouwerij Het Levenswater was een bierbrouwerij uit Rosmalen (Nederland).

Het Levenswater  Brouwerij
Het Levenswater logo

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

De naam Levenswater is een directe vertaling van Uisge Beatha, de Keltische benaming voor levenswater.

Lees ook

Een droom

Brouwerij het Levenswater' zag het levenslicht in september 2005. Voor het brouwen in Rosmalen nu heeft Tom Kremers vergunning gekregen. Kremers richtte in 2005 samen met Wouter Muller, een schoolkameraad van de HAS uit ’s Hertogenbosch, Brouwerij het Levenswater op. Tom Kremers was eerder brouwmeester bij Stoombierbrouwerij de Bekeerde Suster (het voormalige Maximiliaan) in Amsterdam en werkte daarvoor bij de Dommelsche Bierbrouwerij. Gedreven door hun beider passie voor bier, wilden ze zelf het in hun ogen lekkerste bier maken. Beiden hebben middels studie en werkgever een geschiedenis in het bier. Hun droom is een eigen brouwerij te beginnen.

wordt werkelijkheid

Een aanzet hiervoor wordt nu gegeven door de vergunning om in de garage bij het huis van Kremers aan de Den Uylborch bier te brouwen. Nu nog wordt het gerstenat vervaardigd in de Schijndelse ambachtelijke Brouwerij Sint Servattumus. De brouwerij in Rosmalen is kleinschalig en bestemd voor proefmonsters. Het is niet de bedoeling dat er proeverijen gehouden gaan worden of dat daar bier verkocht gaat worden. Zuiver en alleen bier brouwen in kleine hoeveelheden voor proefmonsters om daarmee de markt op te gaan. Kremers is blij met de toestemming en gaat zelf de brouwerij inrichten. Omdat hij dat als hobby doet naast zijn werkzaamheden elders, duurt het zeker tot na de zomer voordat Brouwerij het Levenswater in Rosmalen actief is. Het Levenswater voert momenteel drie bieren, De Dikke Deur, De Dikke Deur Blont en Weisses Wunder. Deze zijn behalve bij diverse groothandels, te koop bij onder meer Gall & Gall in Rosmalen en te drinken bij onder meer grandcafé September in Rosmalen.

Brouwerij (tijdelijk?) gestopt

In de loop van 2020 werd er gestopt met brouwen. De brouwerij geeft zelf aan "in ruste" te zijn, dus met een naam als 't Levenswater is het niet uitgesloten dat zij op een later tijdstip de roerstok weer op zullen nemen.

Cookie instellingen