Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster"

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Kloveniersburgwal 6
Postcode
1012 CT
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (15 jaar actief)
Opgericht in
2004
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster"

Achtergrond informatie

Amsterdamsche Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster

Deze brouwerij aan de Kloveniersburgwal en de Barndesteeg (bij de Nieuwmarkt), is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoonsters van het Bethaniënklooster dat op deze plek in de 16e eeuw een ongekende populariteit genoot. Gevallen vrouwen die het zondige leven vaarwel wilden zeggen werden met liefde door De Bekeerde Susteren in het klooster opgenomen. Tegenwoordig huist hier dus een proeflokaal en een brouwerij. Deze zelfstandige brouwerij brengt een aantal bijzondere bieren met een historisch verhaal. Naast De Manke Monnik, De Blonde Barbier en Witte Antonia die het hele jaar door gebrouwen worden, zijn Boklam, De Gewaeghde Bock en het Vintrus winterbier in het seizoen verkrijgbaar. Het recent ingrijpend verbouwde proeflokaal is met zijn prominente bar en prachtige koperen ketels, 7 dagen in de week te bezoeken.

Geschiedenis

Het beheer van de brouwerij werd in een aparte stichting ondergebracht: Stichting tot Behoud Amsterdamse Brouwcultuur "De Bekeerde Suster" met als doel het instandhouden van een Amsterdamse brouwerij, het bevorderen van de kennis en interesse voor het brouwen en het ontwikkelen van speciale biersoorten.

Op vrijdag 26 november 2004 is de Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster" officieel geopend. Brouwmeester Tom Kremers, op 1 september 2003 aangesteld als brouwmeerster en eerder actief bij de Dommelsche Bierbrouwerij, zal de roerstok hanteren om ca. 50 brouwsels per jaar te brouwen voor de Beiaard Cafés in Amsterdam, Hoorn en Enschede.

De capaciteit van de brouwerij bedroeg in 2004 1.000 liter per brouwsel.In de loop van 2005 legde brouwmeester Tom Kremers de roerstok er weer bij neer. Harrie Vermeer nam zijn taak over. Vermeer was eerder werkzaam bij Brouwerij de Koningshoeven in Tilburg en de Texelse Bierbrouwerij. Medio 2007 nam Marc de Jongh (afkomstig van Brouwerij 't IJ) deze stok weer over.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.