Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster"

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster"

Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster" is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2004. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

De Bekeerde Suster header
De Manke Monnik
De Bekeerde Suster

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster"

Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster" heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster"!

  Achtergrond informatie

  Amsterdamsche Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster

  Deze brouwerij aan de Kloveniersburgwal en de Barndesteeg (bij de Nieuwmarkt), is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoonsters van het Bethaniënklooster dat op deze plek in de 16e eeuw een ongekende populariteit genoot. Gevallen vrouwen die het zondige leven vaarwel wilden zeggen werden met liefde door De Bekeerde Susteren in het klooster opgenomen. Tegenwoordig huist hier dus een proeflokaal en een brouwerij. Deze zelfstandige brouwerij brengt een aantal bijzondere bieren met een historisch verhaal. Naast De Manke Monnik, De Blonde Barbier en Witte Antonia die het hele jaar door gebrouwen worden, zijn Boklam, De Gewaeghde Bock en het Vintrus winterbier in het seizoen verkrijgbaar. Het recent ingrijpend verbouwde proeflokaal is met zijn prominente bar en prachtige koperen ketels, 7 dagen in de week te bezoeken.

  Geschiedenis

  Het beheer van de brouwerij werd in een aparte stichting ondergebracht: Stichting tot Behoud Amsterdamse Brouwcultuur "De Bekeerde Suster" met als doel het instandhouden van een Amsterdamse brouwerij, het bevorderen van de kennis en interesse voor het brouwen en het ontwikkelen van speciale biersoorten.

  Lees ook

  Op vrijdag 26 november 2004 is de Amsterdamse Stoombierbrouwerij "De Bekeerde Suster" officieel geopend. Brouwmeester Tom Kremers, op 1 september 2003 aangesteld als brouwmeerster en eerder actief bij de Dommelsche Bierbrouwerij, zal de roerstok hanteren om ca. 50 brouwsels per jaar te brouwen voor de Beiaard Cafés in Amsterdam, Hoorn en Enschede.

  De capaciteit van de brouwerij bedroeg in 2004 1.000 liter per brouwsel.In de loop van 2005 legde brouwmeester Tom Kremers de roerstok er weer bij neer. Harrie Vermeer nam zijn taak over. Vermeer was eerder werkzaam bij Brouwerij de Koningshoeven in Tilburg en de Texelse Bierbrouwerij. Medio 2007 nam Marc de Jongh (afkomstig van Brouwerij 't IJ) deze stok weer over.