Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Comenius | Comeniusbier uit Naarden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Comenius

Brouwerij Comenius is een bierbrouwerij uit Naarden (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

comeniusbier van brouwerij comenius
Comenius Courtine
Vesting Brouwerij Comenius

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Comenius

Brouwerij Comenius heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Comenius!
 • Comenius Courtine - Ale - 4,7%

  Een lekkere toegankelijke type Kölsch bier van 4.7% alcohol. Fris, zacht en bloemig van smaak. Eén van de weinige Kölsch type bieren op de nederlandse markt.  

 • Comenius Pivo 350 - Pils - 5,5%

  Een heerlijk stevig klassiek boheems pilsener van 5.5%. Fris van smaak en helder van kleur. Dit pilsener is pittig gehopt en heeft een fijne lichtbittere afdronk.

  Achtergrond informatie

  Locatie

  De locatie van Brouwerij Comenius heeft een zeer sfeervolle setting. Het past perfect bij het oude ambacht van het brouwen. Historie spreekt je direct aan als je binnenloopt. De brouwerij heeft onder andere 5 kelders waar de kanonnen ooit stonden. Een mooi bouwwerk uit 1672.

  Pils

  De brouwer (Alexander Plas) van Brouwerij Comenius brouwt pils (en speciaalbier). Hij vindt dat je pas echt kan brouwen als het je lukt om pils te brouwen. Het moet namelijk op zo'n manier gebrouwen worden dat het hygiënisch is en blijft. Als dat mislukt, kun je het brouwsel al weggooien.

  Lees ook

  Het is ook een langzaam brouwproces. Alexander is altijd al iemand geweest die de achterliggende verhalen opzoekt bij bier. Dit deed hij ook al jaren als erfgoedbeheerder bij Heineken. Nu wil hij het verhaal vertellen van Naarden, Pils, Tsjechië en Comenius. Misschien wel een expositie?