Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Rijke Gewoonte

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Rijke Gewoonte

Brouwerij Rijke Gewoonte is gevestigd in Oostkapelle in Nederland.

Gegevens brouwerij

 • Type brouwerij

  Productiebrouwerij

 • Actief

  Nee, in 2003 gesloten (7 jaar actief geweest)

 • Straat

  Brouwerijstraat 33

 • Plaats

  Oostkapelle

 • Provincie

  Zeeland

 • Land

  Nederland

Biermerken van Brouwerij Rijke Gewoonte


Helaas zijn er bij Biernet geen bieren bekend bij brouwerij Brouwerij Rijke Gewoonte.


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Rijke Gewoonte!

Achtergrond informatie

Brouwerij `Rijke Gewoonte' is opgericht in augustus 1996 door Jos van den Broeke en Jaap Korshuize. Na al enige jaren bezig te zijn om bier te brouwen als hobby en hadden ze als grote wens een eigen brouwerij te runnen met als hoofddoel: 'gezelligheid & kwaliteit'.
Culturele manifestatie
Tijdens een culturele manifestatie in 1996 in Oostkapelle gingen de amateurbrouwers door het dorp met kar met daarop een fust bier en kregen de aanwezigen de gelegenheid gratis het zelf gebrouwen gerstenat te proeven. Het was een succesvolle dag waardoor ze besloten kleinschalig in de garage van Jos hun hobby te professionaliseren. In eerste instantie werd iedere zaterdag per keer ongeveer 175 liter bier gebrouwen maar dit groeide in 1997 al naar 300 liter bier per zaterdag. De brouwsels werden toen verkocht bij een plaatselijke slijter en een horeca-gelegenheid.
Na eerst samen in de garage van Jos hun bier gebrouwen te hebben, is Jaap Korshuize eind 1996 alleen verder gegaan. Dus moest een lokatie gevonden worden. De brouwerij werd begin 1997 gevestigd aan de weg tussen Serooskerke en Oostkapelle. De bordjes mini-camping `Klein Rijnsburg' wezen de weg, want de brouwerij was gevestigd op een boerderij met mini-camping tussen de fruitbomen. Jaap Korshuize brouwde toen een maal per week zo'n 300 liter gerstenat wat resulteert in 4300 liter bier op jaarbasis wat voor het grootste gedeelte werd afgevuld in 30 cl flessen.
De naam
De naam van de brouwerij komt van het idee dat ieder land of volk rijk is aan een aantal goede gewoontes. Eén ervan is het genieten van een goed glas bier. De brouwers beschouwden dit als een `rijke gewoonte'.
Verhuisd naar Curaçao
Met ingang van 1 augustus 1999 werd de brouwerij tijdelijk overgedragen aan de heer Van der Linden in verband met werkzaamheden van de brouwer in het buitenland. In januari 2003 werd de brouwerij voor onbepaalde tijd stilgelegd in verband met het verhuizen van de familie Korshuize naar Curaçao. Tussen 1999 en 2003 werd er zeer weinig gebrouwen. Als de brouwer terug komt in Nederland, zal hij waarschijnlijk de brouwerij in bescheiden vorm weer opstarten. Dus wordt misschien vervolgd.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties