Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Koperen Kat brouwt tweede bier voor themajaar 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij De Koperen Kat brouwt tweede bier voor themajaar Delft

11 april 2019 om 12:29

Stadsbrouwerij De Koperen Kat is de tweede brouwerij die een bier brouwt voor het themajaar 2019: Delft & Gouden Eeuw. Hoochbier is een blonde Weizen met 5,5% alcohol.

Koperen kat Gouden Eeuw bier
Bierfabriek logo
De Koperen Kat HoochBier logo

Hoochbier

Elk kwartaal zal er in dit themajaar in Delft een speciaal bier worden gelanceerd door vier Delftse brouwerijen, namelijk Delftse Brouwers, De Koperen Kat, de Bierfabriek en Bierhistorie Delft. Het tweede bier van het themajaar 2019 Delft & de Gouden Eeuw is gebrouwen door Brouwerij De Koperen Kat en heet HoochBier. Bierhistorie Delft ging de Koperen Kat voor met 'Het Gouden Vocht'.

Lees ook

HoochBier is een speciaalbier dat wordt gebrouwen door Stadsbrouwerij De Koperen Kat. Een Blonde Weizen met bourbon vanille en een alcoholpercentage van 5,5%. Dankzij de vanille heeft het bier een volle smaak. Het bier bevat tonen van vanille waardoor het een heerlijk fris, exotisch en lichtzoetig bier wordt. 

Etiket

Etiket van Hoochbier Delftse kunstenaar Rene Jacobs heeft zich voor het etiket laten inspireren door een schilderij van Pieter de Hooch namelijk; “De binnenplaats van een huis in Delft” uit 1658 en heeft daar zoals we van hem gewend zijn, zijn zeer eigen draai aan gegeven.

Het HoochBier is dit jaar na de Rum Forrest Rum al het tweede nieuwe in Delft gebrouwen speciaalbier dat op de markt is gebracht door De Koperen Kat.

Cookie instellingen