Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Oude Rijn

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Oude Rijn

Brouwerij de Oude Rijn is een bierbrouwerij uit Hazerswoude Rijndijk (Nederland) die is opgericht in 2009. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Oude rijn header
Brouwerij de oude rijn logo
oude rijn bruno 7.0

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Oude Rijn

Brouwerij de Oude Rijn heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Oude Rijn!
 • Oude Rijn Bruno 7 - Bock - 7%

  Oude Rijn Bruno 7.0  is een herfstbok met een geur van gebrande mout. Het lijkt een eigenwijze bok maar is goed in balans met bittere chocolade en zoetzuur.

  Achtergrond informatie

  Brouwer Bruno Langer (1954) was in 2010 al een jaar of twintig actief op brouwgebied. Eerst als eenling en later in twee brouwgroepen. De vrienden komen regelmatig bijelkaar om te brouwen en ervaringen uit te wisselen gebruik makend van een microbrouwerij. Eén van de groepen - onder de naam Brouwerij De Kraan - heeft zelfs de beschikking over een mobiele installatie. Om beurten heeft één van de deelnemers de brouwerij een jaar in huis.

  Lees ook

  Bruno Langer werkt in die tijd samen met Fer Kok en Arno Kooy van Brouwerij de Prael. In 2009 werd er voor het eerst 1.000 liter bier gebrouwen bij Brouwerij de Prael: Rijnwouds Winterbier onder de naam van Brouwerij de Oude Rijn, afgeleid van de Oude Rijn die vlak voor de woning van Bruno stroomt.

  Professionalisering??

  In 2011 kwam de functie bij de werkgever van Bruno te vervallen als gevolg van een reorganisatie. Bruno ging vanaf dat moment op zoek naar de mogelijkheid om zijn brouwactiviteiten te professionaliseren. Eerst werd contact gezocht met Brouwerij de Prael, maar deze brouwerij bleek geen brouwcapaciteit meer beschikbaar te hebben. Er werd uitgeweken naar Brouwerij de Pelgrim. Om zijn plan kracht bij te zetten was al gepoogd een samenwerking op te zetten met Harrie van der Wiel, maar die poging was op niets uitgelopen. In oktober 2011 kwam Bruno in contact met de Wesley Aarse, toenmalige brouwer bij Brouwerij de Pelgrim. In samenwerking met Wesley werden er winterbieren ontwikkeld, die op advies van marketingadviesbureau Beresford Enzovoort nieuwe namen kregen, namelijk Bruno 8 en Bruno 10.

  Cookie instellingen