Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Twee Leeuwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Twee Leeuwen

Brouwerij De Twee Leeuwen was een bierbrouwerij uit Rotterdam (Nederland).

Gegevens brouwerij

Biermerken van Brouwerij De Twee Leeuwen


Er zijn helaas geen bieren bij ons bekend van Brouwerij De Twee Leeuwen.


Achtergrond informatie

Brouwerij de Twee Witte Klimmende Leeuwen aan de oostzijde van de Leuvehaven werd in 1621 opgericht door Jacob Jacobszoon van Couwenhoven. Deze was in dat jaar eigenaar geworden van drie aaneengrenzonde percelen aan deze steeg en had door aantrekking der eigendommen van zijn zwager Dammas Janszoon Pesser het terrein verkregen. Hierop werd de brouwerij met mouterij gesticht. Door latere aankoopen werd het terrein nog flink uitgebreid.

Lees ook

Brand

In de eerste helft van de 18de eeuw komt de brouwerij in eigendom aan de familie De Monchy, die er in 1750 een vennootschap van maakte. Op 19 maart 1782 werd de brouwerij door brand geheel verwoest maar spoedig daarna weer herbouwd. Tijdens de herbouw ging de leverantie van bier gewoon door. De hiertoe benodigde voorraden werden door collega's van de bierbrouwer beschikbaar gesteld. De solidariteit onder de Rotterdammers bleek reeds in die dagen....

Brouwerij werd pakhuis

In 1833 verkocht Salomon de Monchy, die inmiddels de enige eigenaar was geworden, alles aan Samuel Dunlop, die het brouwbedrijf ophief en het gebouw als pakhuis ging gebruiken.