Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bijdehand bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bijdehand bierbrouwerij

Bijdehand bierbrouwerij was een bierbrouwerij uit Schiedam (Nederland). Deze brouwerij had 1 bier in het assortiment.

Provenier bier

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Logo Bijdehand oud Wesley Aaese, brouwer achter het Bijdehand bier en toen woonachting in Den Bosch, kreeg voor zijn 16e verjaardag een pakket om zelf bier te maken en dit was het begin van zijn brouw carrière. Na dit pakket is hij begonnen thuis verschillende bieren te brouwen. Na een 2e prijs op het Nederlands kampioenschap is hij begonnen met werken in een brouwerij, namelijk bij de Pelgrim in Rotterdam. Hier heeft hij veel ervaring op gedaan. Na een paar jaar van thuis brouwen was er een recept ontstaan dat hij wel op grote schaal durfde te brouwen en ging commercieel in 2008. Nadat het recept helemaal perfect was is hij hiermee naar de Maasland Brouwerij gestapt en heeft hiervan 300 liter gemaakt. Het bier dat op de markt werd gebracht was de Bijdehand IPA. 

Vanaf april 2009 is Wesley werkzaam als brouwmeester bij de Pelgrim in Rotterdam. Om die reden is de activiteit rond Bijdehand op een laag pitje komen te staan.

In 2012, na mijn afstuderen aan de HAS Den Bosch is hij verhuisd naar Bergschenhoek, en Bijdehand is dus daar gevestigd sinds die tijd. In 2013 is Wesley verhuisd naar Schiedam, dat is dus momenteel de vestigingsplaats van Bijdehand bier.

Na het vertrek bij de Pelgrim ben ik weer voor mezelf begonnen. Vanaf juli 2012 ben ik weer begonnen met het maken van eigen bieren, dat zijn voornamelijk: Provenier bier, Provenier Dubbelbock en Provenier Dubbellam®. Af en toe wordt ook weer de Bijdehand IPA gebrouwen.

Wesley hou zich voornamelijk bezig met brouwen bij, en adviseren van, brouwerijen. De eigen bieren worden langzaam uitgebouwd en op steeds meer plekken verkocht. De focus ligt bij alle bieren op het maken van kwalitatief hoogwaardige producten met een uniek karakter en een eigen uitstraling die gewaardeerd wordt door een breed publiek.

Lees ook