Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cuvée des Trolls van Brouwerij Dubuisson

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Cuvée des Trolls

Cuvée des Trolls is een Blond met 7,0% alcohol. Cuvée des Trolls wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson in Tournai in Tournai.

Cuvée des Trolls
Cuvée des Trolls fles van 0,25 liter

Eigenschappen

Cuvée des Trolls, ook wel Trollenkelder genoemd, is een Belgisch blond bier gebrouwen sinds 2000. Het bier bevat 7% alcohol.

Aanbiedingen en prijzen van Cuvée des Trolls

Actueel zijn er geen Cuvée des Trolls aanbiedingen . De prijs van een liter Cuvée des Trolls is ongeveer €6,76.

Smaak & Omschrijving

Cuvée des Trolls heeft een zeer fruitige smaak. Het bier wordt gebrouwen op basis van gerstemout en hop. Er zijn verschillende aroma's toegevoegd waaronder gedroogde sinaasappelschillen en kruiden, hierdoor krijgt het bier een fruitige smaak.

In 2000 werd Cuvée des Trolls, ook wel Trollenkelder genoemd, voor het eerst gebrouwen in de (micro)brouwerij van brouwerij Le Brasse-Temps, deze brouwerij is eigendom van Brouwerij Dubuisson.

Het eerste exemplaar van Cuvée des Trolls was nog wel experimenteel. Dit Belgische bier bevat enkel gist, mout, hop, suiker en water maar desondanks werd het een succes. Er werden dus meer bieren gemaakt. Nu zijn de bieren te koop in flesjes van 0,25 liter, tapvaatjes van 5 liter en vaten van 30 liter.

De brouwer zelf vindt het bier licht verteerbaar. Dit zou komen door het hoge CO2 gehalte in het bier. 

Cuvée des Trolls heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen waaronder drie keer het Gouden Glas op het Internationaal Streekbierenfestival. De prijzen ontving het bier in de categorie 'Beste doordrinker'. 

Reviews

Nog geen reviews voor Cuvée des Trolls. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties