Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson in Pipaix

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson

Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson is een bierbrouwerij uit Pipaix (België) die is opgericht in 1769. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Surfine bier
Bush de Noel header

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson

Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson!
 • Dubuisson Surfine - Saison - 6,5%

  Het is een traditioneel gebrouwen Saison met veel fruitige aroma's. In de smaak vind je citrusfruit, bloemige tonen en wat kruidigheid. Het bier sluit af met een friszure smaak en een lichte, aangename bitterheid.

 • Bush de Noel Premium - Winter - 12%

  Dit bier heeft krachtige maar goed uitgebalanceerde aromas, dit winterbier heeft tonen van karamel wat komt door de karamelmouten. De preciese dosering van het hop geeft het bier een uitzonderlijke volle smaak en een subtiel hoparoma.

 • Bush Blonde Triple - Blond - 10,5%

  Bush Blonde Triple is een bier afkomstig uit België. Dit Tripel bier wordt gebrouwen door Brasserie Dubuisson in Leuze-en-Hainaut.

Achtergrond informatie

De brouwerij werd opgericht in 1769 door Joseph Leroy in Ghysegnies onder de naam Brasserie de Ghysegnies en was oorspronkelijk een boerderij met brouwerij en distilleerderij. In 1890 huwde Clovis Dubuisson met Aline Leroy, de vierde generatie van de brouwersfamilie Leroy. Clovis kwam aan het hoofd van de brouwerij en veranderde de naam in Brasserie Dubuisson-Leroy. Vanaf 1921 begonnen zijn zonen Amedée en Alfred in de brouwerij mee te werken en namen in 1926 de boerderij-brouwerij over. Van dan af krijgt de brouwerij zijn huidige naam.

Engelse stijl

1933 was misschien wel het belangrijkste jaar in de geschiedenis van de brouwerij. Inspelend op het succes van de Engelse bieren werd een sterk amberkleurig bier gebrouwen in Engelse stijl en de merknaam Bush Beer werd op 4 mei 1935 gedeponeerd. Bush is gewoon de Engelse vertaling van Dubuisson, de familienaam van de brouwers.

Lees ook

Export

Vanaf 1960 begon de brouwerij haar bieren uit te voeren, eerst naar Frankrijk en vanaf 1980 ook naar de VS. In 1992 kwamen de neven Vincent en Hugues Dubuisson, ondertussen de achtste generatie, aan het hoofd van de brouwerij.

La Brasse-Temps

In 2000 werd een microbrouwerij annex café geopend in Louvain-la-Neuve en in 2003 een tweede microbrouwerij in Bergen, daar worden enkel Cuvée des Trolls en lichtere bieren voor lokale consumptie gebrouwen. Beiden zaken kregen de naam Le Brasse-Temps. In 2004 besliste Vincent zijn deel aan Hugues te verkopen, maar hij bleef wel nog tot 2007 in dienst van de brouwerij.

Bierbrouwerij Brasserie Dubuisson in het nieuws