Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Abdijbier | Alle abdijbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Abdijbier

Abdijbieren zijn traditioneel Belgische bieren die in een abdij werden gebrouwen. Er zijn tegenwoordig veel abdijbieren die niet in een abdij worden gebrouwen.

Abdijbier
Spencer logo
St Bernardus 75 jaar bier logo

Abdijbieren

Abdijbieren zijn traditioneel Belgische bieren die in een abdij werden gebrouwen. Denk hierbij aan de klassieke bierstijlen Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel.

Er zijn veel abdijbieren die van oudsher bij een abdij werden gebrouwen, maar tegenwoordig 'gewoon' in een brouwerij worden gebrouwen. Voorbeelden hiervan zijn Leffe, Grimbergen of Steenbrugge. Er zijn ook brouwerijen die abdijbieren brouwen, maar helemaal geen link met een abdij hebben. Een voorbeeld hiervan is Hertog Jan met bieren als Enkel, Dubbel en Tripel. 

Er is in principe dus niemand die je tegenhoudt om je bier tot abdijbier te dopen. Er is echter wel een keurmerk dat het bier als Erkend Belgisch Abdijbier rekent. Dit keurmerk is opgericht door de Unie van Belgische Brouwers

Trappist 

Abdijbieren die nog wél binnen de muren van een abdij door monniken worden gebrouwen komen in aanmerking om tot 'Authentic Trappist Product' benoemd te worden. Dit zijn de officiële trappistenbieren, bekijk ook alle trappist biermerken. De volgende regel geldt dus: Elk Trappistenbier is een abdijbier, maar niet elk abdijbier is een Trappist.

Mist er een biermerk dat zeker in de lijst moet worden opgenomen? Voeg het bier toe of neem contact met ons op.

Sorteer & filter

Filters

Sorteer

Biersoort

Kenmerk 1

Brouwerij

Land

Lanceerjaar

Gisting

Nog gebrouwen?

Alcoholpercentage

Filter
Merk
Brouwerij
Biersoort
Lanceerdatum
Alcoholpercentage
Cookie instellingen