Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nijenburg Grand Cru | Stichting Brouwerij Heyloo Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nijenburg Grand Cru

Nijenburg Grand Cru is een Quadrupel met 9,0% alcohol. Nijenburg Grand Cru wordt gebrouwen door Stichting Brouwerij Heyloo Bier in Heiloo.

Nijenburg Grand Cru
Nijenburg Grand Cru

Eigenschappen

Het Nijenburg Grand Cru van Stichting Brouwerij Heyloo Bier is een Quadruppel bier. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum.

Smaak & Omschrijving

Nijenburg Grand Cru van Stichting Brouwerij Heyloo Bier is een vol en donker 9% alcohol bier met verwarmende en intense, moutige smaak en een licht zoetige afdronk.

Voor het bier zijn maar liefst 7 verschillende moutsoorten gebruikt, waaronder rookmout. Voor de hop gebruikten we een Duitse bitterhop en een Duitse aromahop. Tijdens het brouwen is suiker toegevoegd en aan het einde van het brouwproces koriander.  

Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van de brouwerij. Op het etiket is het landhuis afgebeeld dat staat op het landgoed Nijenburg. Dat landgoed is sinds de 16e eeuw eigendom geweest van de families Van Egmond van de Nijenburg en Van Foreest, die er aan het begin van de 18e eeuw het huidige landhuis hebben neergezet.

Het is nu eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser. De Vereniging heeft toestemming gegeven om het bier naar de naam van het landgoed te vernoemen.

Reviews

Nog geen reviews voor Nijenburg Grand Cru. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties