Nijenburg Grand Cru

Nijenburg Grand Cru

Nijenburg Grand Cru
Brouwerij Stichting Brouwerij Heyloo Bier
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2016
Soort Quadrupel bier
Alcohol 9%
Gisting Bovengisting
Kleur donker
Drink temperatuur 12-16 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website brouwerij-uithoorn.nl/...

Smaak & beschrijving

Nijenburg Grand Cru van Stichting Brouwerij Heyloo Bier is een vol en donker 9% alcohol bier met verwarmende en intense, moutige smaak en een licht zoetige afdronk.

Voor het bier zijn maar liefst 7 verschillende moutsoorten gebruikt, waaronder rookmout. Voor de hop gebruikten we een Duitse bitterhop en een Duitse aromahop. Tijdens het brouwen is suiker toegevoegd en aan het einde van het brouwproces koriander.  

Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van de brouwerij. Op het etiket is het landhuis afgebeeld dat staat op het landgoed Nijenburg. Dat landgoed is sinds de 16e eeuw eigendom geweest van de families Van Egmond van de Nijenburg en Van Foreest, die er aan het begin van de 18e eeuw het huidige landhuis hebben neergezet.

Het is nu eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser. De Vereniging heeft toestemming gegeven om het bier naar de naam van het landgoed te vernoemen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Leffe

Vol Leven: Chesterfield
Sfeervolle reclame van Leffe genaamd vol leven: Chesterfield. In deze reclame van Leffe staat rust en tijd centraal. Dit maakt deze commercial speciaal.

Meer reclames van Leffe

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!