Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ter Coulster Dubbel - Roodbruine kleur, 7% alcohol, van brouwerij Heyloo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ter Coulster Dubbel

Ter Coulster Dubbel is een Dubbel met 7,0% alcohol. Ter Coulster Dubbel wordt gebrouwen door Stichting Brouwerij Heyloo Bier in Heiloo.

Ter Coulster Dubbel
Ter Coulster Dubbel met het etiket van het bier

Eigenschappen

Ter Coulster Dubbel is een bier van het type dubbel. De smaak is zoetig en moutig, met een vleugje chocolade. Gebrouwen door Brouwerij Heyloo.

Smaak & Omschrijving

Ter Coulster Dubbel heeft een roodbruine kleur en een smaak die zoetig en moutig is en een vleugje chocolade bevat. Bijzonder is de toevoeging van honing uit Heiloo, waarbij ook honing van het landgoed Ter Coulster is gebruikt. De honing komt zowel terug in de geur als in de smaak maar is niet opdringerig.

Ter Coulster Dubbel krijgt zijn bijzondere karakter doordat het op ambachtelijke wijze is gebrouwen met pils-, munch-, cara- en chocolademouten, basterdsuiker, koriander en fijne Duitse hopsoorten die vooral voor het aroma maar ook voor een beetje bitterheid zorgen. Een zorgvuldig uitgekozen Amerikaanse gist zorgt voor nagisting op de fles.

Op het etiket van Ter Coulster Dubbel is het voormalige 'Huis te Coulster' afgebeeld omstreeks 1600, naar een schilderij van de 19-eeuwse schilder Charles Rochussen gebaseerd op een steendruk uit diezelfde periode van P.W.M. Trap. De afbeelding is te vinden in het boek 'Merkwaardige kasteelen in Nederland' van Jacob van Lennep en Willem Hofdijk en komt ook voor in de beeldbank van de Technische Universiteit in Delft.

Reviews

Nog geen reviews voor Ter Coulster Dubbel. Schrijf als eerst een review.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties