Ter Coulster Dubbel

Ter Coulster Dubbel

Ter Coulster Dubbel met het etiket van het bier
Brouwerij Stichting Brouwerij Heyloo Bier
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2012
Soort Dubbel bier
Alcohol 7%
Gisting Bovengisting
Kleur Roodbruin
Drink temperatuur 10 - 12 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website heyloobier.nl/...

Smaak & beschrijving

Ter Coulster Dubbel heeft een roodbruine kleur en een smaak die zoetig en moutig is en een vleugje chocolade bevat. Bijzonder is de toevoeging van honing uit Heiloo, waarbij ook honing van het landgoed Ter Coulster is gebruikt. De honing komt zowel terug in de geur als in de smaak maar is niet opdringerig.

Ter Coulster Dubbel krijgt zijn bijzondere karakter doordat het op ambachtelijke wijze is gebrouwen met pils-, munch-, cara- en chocolademouten, basterdsuiker, koriander en fijne Duitse hopsoorten die vooral voor het aroma maar ook voor een beetje bitterheid zorgen. Een zorgvuldig uitgekozen Amerikaanse gist zorgt voor nagisting op de fles.

Op het etiket van Ter Coulster Dubbel is het voormalige 'Huis te Coulster' afgebeeld omstreeks 1600, naar een schilderij van de 19-eeuwse schilder Charles Rochussen gebaseerd op een steendruk uit diezelfde periode van P.W.M. Trap. De afbeelding is te vinden in het boek 'Merkwaardige kasteelen in Nederland' van Jacob van Lennep en Willem Hofdijk en komt ook voor in de beeldbank van de Technische Universiteit in Delft.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Tussenstand Carnavalvrij
Bavaria is het met de carnavalvierders eens en wil dat carnaval een officiële feestdag wordt. Daarom is Bavaria een petitie gestart om zo veel mogelijk stemmen in te zamelen en carnavalvrij af te dwingen.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!