Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tsingtao

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tsingtao

Tsingtao is een Pils met 4,7% alcohol. Tsingtao wordt gebrouwen door Tsing Tao Brouwerij.

Tsing Tao Bier
Tsingtao fles
Tsingtao fles

Eigenschappen

Tsing Tao is een pilsener van lage gisting, met een alcoholpercentage van 4,7%.

Aanbiedingen en prijzen van Tsingtao

Actueel zijn er geen Tsingtao aanbiedingen . De prijs van een liter Tsingtao is niet bekend.

Smaak & Omschrijving

Tsing Tao heeft een licht moutige bruisende, milde smaak met een vleugje zoete noten.

Tsingtao pilsener wordt uitsluitend gebrouwen met Chinese ingrediënten en met het kristalheldere mineraalwater uit het Laoshan-gebergte. Tsingtao wordt gebrouwen in de havenstad Qindao door bierbrouwerij Tsingtao. De brouwerij werd opgericht in 1903 en groeide uit tot de grootste van China. Destijds was bier in China nog nauwelijks bekend en voorbehouden aan de elite. Maar mede dankzij Tsingtao veranderde dat en tegenwoordig is bier ook in China een populaire drank. Tsingtao is nog altijd het meest verkochte biermerk in China. Ook buiten China wordt Tsingtao bier veel gedronken. In 1946 begon de export van Tsingtao bier al naar Maleisië en Nederlands-Indië, en in 1972 werd Tsingtao gëintroduceerd in de Verenigde Staten. Tot op de dag van vandaag is Tsingtao het best verkochte Chinese bier in de Verenigde Staten. Ook in andere landen is Tsingtao bier geliefd. Tegenwoordig vind je het bier van Tsingtao in ruim 62 landen.

Het laatste nieuws van Tsingtao

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reviews

Nog geen reviews voor Tsingtao.
Wat vind jij van dit bier?

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Maarten (gast) op 18-05-2019 om 15:16:12

Tijdens het uit eten bij de Chinees om de hoek bestelde ik een Chinees biertje. Ik kreeg een tsingtao. Ik verwachtte er niet veel van, gezien de hoeveelheid rommel die uit China komt. Maar ik nam een slok en ik vond het heerlijk. Sindsdien is tsingtao 1 van mijn favoriete biertjes πŸ‘πŸ‘πŸ˜

Martijn (gast) op 02-08-2018 om 20:38:02

Heerlijk fris bier wat zuiver proeft.

Lennard (gast) op 19-08-2017 om 20:28:37

Ik was zo verrast door de smaak van dit biertje dat dit met afstand mijn favoriete pilsener is geworden. Als er een kritiek te geven valt, dan is dat de schuimkraag die er bij het inschenken goed uit ziet en dan als sneeuw voor de zon verdwijnt. Maar de smaak maakt dat meer dan goed.In het tijdelijke assortiment van Lidl (Aziatische weken of zo) kostten ze € 4,99 voor zes flesjes van 0,33 l. Amazing Oriental verkoopt ze het hele jaar door, een doos van 24 kost € 18,50. Ongetwijfeld voeren andere Aziatische winkels het merk ook. Opvallend is dat dit bier alleen in China wordt gebouwen en niet hier lokaal onder licentie, desondanks is het goedkoper dan Aziatische merken die hier wel onder licentie worden gebrouwen (denk bijv. aan Kingfisher en Asahi). Misschien is dat wel het geheim van de smaak.Dit bier drinken moet op je bucket list staan.

Peter (gast) op 28-08-2014 om 10:29:11

Een heel lekker biertje, geprobeerd bij een Chinese maaltijd een echte aanrader!!!!!!

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl