Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Venloos Paeterke Döbbel | Dubbel Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Venloos Paeterke Döbbel

Venloos Paeterke Döbbel is een Dubbel met 7,0% alcohol. Venloos Paeterke Döbbel wordt gebrouwen door Stadsbrouwerij de Klep in Venlo.

Venloos Paeterke Döbbel
Venloos Paeterke Döbbel logo

Eigenschappen

Venloos Paeterke Döbbel is een Dubbel Bier van de Nederlandse Stadsbrouwerij de Klep. Dit Dubbel Bier is van hoge gisting en bevat 7% alcohol.

Smaak & Omschrijving

Venloos Paeterke Döbbel is een bier van het type dubbel en kan vergeleken worden met een abdijbier. De smaak is rond, vol, fruitig en licht gebrand. Met tonen van roodfruit, chocola, koffie en rum.

Paeterke is het dialectwoord voor Patertje. In het logo siert een afbeelding van een standbeeld van een Dominicaner monnik dat het Dominicanenplein siert, voor de voormalige kloosterkapel Domani. 't Venloos Paeterke.

Waar nu het terras van de Klep ligt, was in de 19e eeuw een bierbrouwerij van Verwins die er bier en azijn maakte. Hij kreeg toestemming van de Paters om de brouwerij te bouwen. De Paters zelf hadden de zusters Ursulinen opgevolgd als bewoners van het Klooster. Deze zusters hadden er wel eeuwen een brouwerij uitgebaat. Van hen is bekend dat ze 'in geween uitbarsten', toen tijdens een pestepidemie hun biervoorraad op was en ze water moesten gaan drinken.

Döbbel is het tweede bier dat onder de 'Paeterke'-range wordt uitgebracht. Als eerste was er de Triepel. Er volgen nog de Blônd en de Quadröppel. Verwacht in 2017.

Reviews

Nog geen reviews voor Venloos Paeterke Döbbel. Schrijf als eerste een review over dit bier.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Hans Hendrix (gast) op 14-07-2019 om 11:55:10

Niet te zuipen. Echt te zwaar

Zie meer reacties

Zie minder reacties