Venloos Paeterke Döbbel

Venloos Paeterke Döbbel

Venloos Paeterke Döbbel logo
Brouwerij Stadsbrouwerij de Klep
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2012
Soort Dubbel bier
Alcohol 7%
Gisting Bovengisting
Kleur Bruin
Drink temperatuur 10 °Celsius
Stamwortgehalte 17.00
Website cafedeklep.nl/

Smaak & beschrijving

Venloos Paeterke Döbbel is een bier van het type dubbel en kan vergeleken worden met een abdijbier. De smaak is rond, vol, fruitig en licht gebrand. Met tonen van roodfruit, chocola, koffie en rum.

Paeterke is het dialectwoord voor Patertje. In het logo siert een afbeelding van een standbeeld van een Dominicaner monnik dat het Dominicanenplein siert, voor de voormalige kloosterkapel Domani. 't Venloos Paeterke.

Waar nu het terras van de Klep ligt, was in de 19e eeuw een bierbrouwerij van Verwins die er bier en azijn maakte. Hij kreeg toestemming van de Paters om de brouwerij te bouwen. De Paters zelf hadden de zusters Ursulinen opgevolgd als bewoners van het Klooster. Deze zusters hadden er wel eeuwen een brouwerij uitgebaat. Van hen is bekend dat ze 'in geween uitbarsten', toen tijdens een pestepidemie hun biervoorraad op was en ze water moesten gaan drinken.

Döbbel is het tweede bier dat onder de 'Paeterke'-range wordt uitgebracht. Als eerste was er de Triepel. Er volgen nog de Blônd en de Quadröppel. Verwacht in 2017.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Budweiser

Brewed The Hard Way
Budweiser toonde deze commercial op groot scherm tijdens de Superbowl finale. Het rieo veel reacties op vanuit de ambachtelijke brouwwereld.

Meer reclames van Budweiser

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!