Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird of Prey op blik bij de Librije

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird of Prey op blik bij de Librije

11 september 2020 om 15:22

Het driesterrenrestaurant De Librije schenkt sinds kort bier op blik. De IPA Bird of Prey van Uiltje Brewing Company is het eerste blikbier dat daar wordt geschonken.

Librije Sommelier met een glas Bird of Prey IPA van Uiltje Brewing Company
Logo's van Uiltje Brewing Company en De Librije
Logo's van Uiltje Brewing Company en De Librije

Bierkaart Librije

De Librije kwam al in 2016 met een bierkaart en dit was voor velen een bevestiging dat bier aan tafel aan een opmars bezig was die niet meer leek te stoppen. Net zoals bij bier- spijscombinaties is ook bier in blik steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Bier in blik heeft verschillende voordelen voor de kwaliteit van het bier, omdat het beter beschermd tegen licht en zuurstof dan glas. Ook is blik lichter dan glas, waardoor het transport ervan goedkoper en milieuvriendelijker is.

- Lees meer over de voordelen van bier op blik t.o.v. bier op fles

Lees ook

Toch heeft voor veel mensen bier in blik nog een negatieve associatie, maar dat is dus helemaal nergens meer voor nodig... Nu heeft De Librije in Zwolle zelfs een bier op blik op de kaart staan, namelijk Bird of Prey van Uiltje Brewing Company. Bekijk de video over deze bijzondere samenwerking en het allereerste bier op blik dat wordt geserveerd in een driesterren Michelin zaak in Nederland. 

Benieuwd naar meer interessante biervideo's?