Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 6 | waarom bier beter smaakt tijdens de wintersport

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

6 redenen waarom bier beter smaakt tijdens de wintersport

17 maart 2017 door Redactie Biernet 

Op wintersport smaakt een biertje toch net even anders dan dat je hem thuis op de bank opdrinkt, hoe komt dit nou? Hierbij 6 redenen waarom een biertje beter smaakt op de wintersport. 

Pils in de bergen

1. Het uitzicht is veel beter

Je zit boven aan de berg, je hebt een prachtig uitzicht over de witte bergen en boven je schijnt het zonnetje aan de strak blauwe hemel.

Dat is toch even een andere omgeving dan thuis op de bank. In je hand heb je een overheerlijk biertje. Je neemt een slok met je ogen dicht, opent je ogen en geniet van de smaak met een prachtig uitzicht. Probeer dat gevoel maar eens na te bootsen in je woonkamer! 

Wintersport uitzicht

2. Je bier blijft altijd koud

Als je op wintersport gaat is het op de berg constant een aantal graden onder 0. Dit zorgt ervoor dat je bier altijd koud blijft. Je kan tenminste rustig genieten van je bier zonder dat het misschien lauw wordt.

Zit je niet hoog in de bergen, maar wil je toch altijd koud bier?

Bier onder sneeuw

3. Je bier houdt je lekker warm

Als je daar boven op de berg staat is het over het algemeen best koud. Dan kan je natuurlijk opwarmen met een warme chocolademelk, waarbij je handen opwarmen aan de warme beker. Maar van een biertje warmt een echte bierliefhebber natuurlijk veel meer van op!

Wees wel voorzichtig, als je veel te veel alcohol nuttigt leidt vaatverwijding tot daling van je lichaamstemperatuur en zul je niet door hebben dat je het eigenlijk heel koud hebt. In dat geval ligt onderkoeling op de loer!

Bier op wintersport

4. Het ultieme vakantiegevoel

Na de lange reis naar de berg en je eerste afdalingen is niks beter dan een ijskoud biertje. Je leeft natuurlijk helemaal toe naar de afdalingen maar het moment van je eerste slok op de berg brengt je naar het ultieme wintersport gevoel. Dan is je vakantie pas echt begonnen!

Bier op wintersport

Lees ook

5. Je hebt het verdiend

Wintersport betekent dat je over het algemeen erg sportief bezig bent de hele dag door. Het is daarom extra lekker om een koud biertje te drinken als je even tot rust komt. Je hebt het namelijk wel verdiend als je de hele dag in de weer bent.

bier

6. Buitenlands bier is ook lekker 

Er is tegenwoordig genoeg te proeven qua Nederlandse bieren. Maar het is ook heel leuk om dat eens in het buitenland te doen! 

Oostenrijks bier kan ook erg lekker zijn! En ook de Italianen, Duitsers en Franzosen hebben prima biertjes. We stellen voor om ze een keertje te proberen als je even je welverdiende pauze inlast, proost! Onze favoriet is toch wel een heerlijke halve liter Weizen!

Buitenlands bier