Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aftellen naar Kerstmis met bier | Kerst en speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aftellen naar Kerstmis met bier

8 december 2017 door Redactie Biernet

De donkere dagen voor Kerst staan weer voor de deur. Die kom je natuurlijk het beste door met veel gezelligheid en een lekker biertje in de hand. Bij Albert Heijn hebben ze een hele lekkere adventskalender dit jaar!

Bier Adventskalender bij AH

Adventskalender

Advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar Kerst. In huizen en kerken wordt de advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of een adventskrans waarop vier kaarsen staan. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor Kerst branden dan alle kaarsen.

Ook de adventskalender is een hulpmiddel om als gezin toe te leven naar Kerstmis. Van oudsher is deze traditie het sterkst geweest in Duitsland en Oostenrijk, maar is inmiddels ook een Nederland bekend. Waren het vroeger nog vooral kalenders met chocolaatjes, met deze traditie kun je ook iets veel mooiers creëren.

Aftellen naar Kerst kan namelijk ook met een adventskalender vol bier! Deze kun je gemakkelijk zelf samenstellen door een kratje vol te stoppen en overal een nummertje op te plakken (1 t/m 24 december) of je kunt iets dergelijks kopen als je verrast wilt worden.

Adventskalender met bier

Kerst en bier

Hertog Jan Grand Prestige

Als het koud en guur is zitten wij het liefst lekker warm binnen met een lekker biertje in de hand. Ga je voor een verwarmend winterbier, drink je gezellig een pilsje of een ander speciaalbier?

Winterbieren (ook wel kerstbieren) zijn over het algemeen amber- tot donkerkleurige bieren van hoge gisting waar vaak kruiden aan zijn toegevoegd. Ook hebben deze bieren (enkele uitzonderingen daargelaten) een relatief hoog alcoholpercentage, tussen de 6,5% en de 13%. De alcohol geeft een warm gevoel, dat is een van de redenen dat het bier in de winter graag wordt gedronken.

Pils is vooral een verfrissend bier, vinden we altijd wel lekker, maar tijdens de koude dagen doen vollere bieren het ook goed. Speciaalbieren met iets meer smaak en vaak met een iets hoger alcoholpercentage.

AH Speciaalbier Adventskalender

Voor alle speciaalbierliefhebbers onder ons heeft Albert Heijn een hele leuke actie deze december. Ze hebben een digitale Adventskalender samengesteld met mooi kortingen op lekkere speciaalbieren. De kalender bevat ondere andere Hertog Jan Grand Prestige, Tripel Karmeliet, Affligem bieren en nog veel meer.

Aftellen naar Kerst wordt dit jaar nog leuker met de dagaanbiedingen uit de AH Speciaalbier Adventskalender. Kies een bezorgmoment tussen 1 en 24 december en ontdek of jouw favoriete speciaalbiertje in de aanbieding is.

AH Speciaalbier adventskalender