Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bezoek aan Brouwerij Benoit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bezoek aan Brouwerij Benoit

23 maart 2019 door De Bieracademie (Steve Weemaels)

In dit blog van De Bieracademie wordt Brouwerij Benoit bezocht. De brouwerij zit volledig verscholen in een omgevormde garage en Steve gaat in gesprek met de brouwer.

Brouwerij Benoit

Brouwerij Benoit

We komen aan in een landschap in Kortrijk (West-Vlaanderen, België), waar in de verste verte geen brouwerij te bespeuren valt. Vreemd, maar we bellen toch aan. Christophe Benoit, de brouwer, opent de deur en begeleidt ons verder.

Brouwerij Benoit Brouwerij Benoit zit volledig verscholen in een omgevormde garage en de brouwer vertelt dat het bier tot stand kwam door irritatie tegenover de Belgische biermarkt. België is een bierland zegt men en op elke straathoek vinden we wel een café… maar allemaal serveren ze dezelfde selectie blonde tripels en dubbel bruine bieren.

Christophe begon te experimenteren met andere brouwsels en zijn blik te richten naar de meer internationale bieren. Mikkeler (Denemarken), De Moersleutel (Nederland), Pohjala (Estland), Beerbliotek (Zweden) en Het Uiltje (Nederland) bleken grote bronnen van inspiratie te zijn.

Tegen de Belgische traditie in

Als eerste bier – regelrecht tegen de Belgische traditie in, werd de Double Gold geboren. We mogen proeven en ontdekken onmiddellijk een volmoutig dubbel blond bier. Door deze volmondige textuur schrikken we er toch even van dat deze parel slechts 6% alcohol bevat. De brouwer weet ons te vertellen dat dat komt omdat de smaak volledig uit de verschillende mouten komt en er geen extra suiker of artificiële stof aan is toegevoegd.

'Brouwerij Benoit – een innovatief eiland vol craft, te midden van een zee vol traditie'

Lees ook

Imperial Eagle van Brouwerij Benoit Hetzelfde gaat op voor het Imperial Eagle bier. Christophe omschrijft het als “een imperial stout die eigenlijk geen stout is”. Met dezelfde craftmethodes als de Double Gold, wordt dit bier volledig artisanaal opgebouwd. “Sommige bierliefhebbers lusten geen stout” beweren ze, … tot ze de Eagle uitproberen.

In dezelfde lijn passeren nog heel wat bieren de revue zoals de Dark Soul, een zuur bier, infused met een stevige peated whisky en de ‘Black Label’ whisky infused. Als zijlabel hanteert de brouwerij de ‘oapen’-reeks (wat ‘apen’ in het West- Vlaams wil zeggen).

Deze productlijn baseert zich voornamelijk op experimenten en innovaties die er los over mogen gaan. Voltreffers kunnen achteraf in het hoofdgamma opgenomen worden.

Brouwsessies

Een extra missie van brouwerij Benoit, in tegenstelling tot de traditionele geheimhouding binnen de klassieke brouwerijen, is zelf bij te dragen aan de vorming van nieuwe craft brouwers. Meer en meer mensen vinden de weg naar de brouwerij waar ze kunnen deelnemen aan brouwsessies.

Ook houdt de brouwerij diverse workshops en tastings, van zowel eigen als internationale bieren. De interesse en vraag naar craftbier stijgt dus heel duidelijk, ook bij de gewone bierdrinkende mens. Wij zijn alvast verknocht aan de Benoit bieren en hielden er een topervaring aan over.

Brouwsessie bij Brouwerij Benoit

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen