Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Ciel Bleu Imperial Stout

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd ciel bleu imperial stout

Biertje geproefd: Ciel Bleu Imperial Stout

26 juni 2017 door Speciaalbiertjesblog

In deze Speciaalbiertjesblog wordt het biertje Ciel Bleu Imperial Stout van Brouwerij 't IJ geproefd. Ciel Bleu Imperial Stout is een sout bier met een alcoholpercentage van 10,2%.

Biertje geproefd: Ciel Bleu Imperial Stout

Ik had al lange tijd iets bijzonders in de kast staan. Een imperial stout (10,2%) die op dit moment overal uitverkocht is. Ik had er gelukkig nog één staan, en ik kon nu echt niet meer wachten, zo benieuwd was ik. De Ciel Blue imperial stout werd maar éénmalig gebrouwen voor restaurant Ciel Bleu, net als de Ciel Blue IPA. Op dit moment gaat hij ook niet meer gebrouwen worden, maar wie weet komt hij ooit nog eens terug. En het zou natuurlijk zomaar kunnen dat een slijterij hem nog ergens achter verstopt heeft liggen.

Zicht

Ciel Bleu Imperial stout logo

Meteen bij het inschenken vormt er zich een dikke schuimkraag op het donkerbruin/rode bier. De lichtbruine kraag is in het begin bijna drie vingers dik en lijkt echt op cappuccino schuim.

Geur van het bier

De geur van de Ciel Bleu imperial stout is erg complex. Elke keer dat ik het bier ruik, ruik ik weer wat anders. Zo kom ik onder andere cacao, chocolade, fruit, kruiden en laurier tegen.

Smaak

Veel van de elementen die ik rook vind ik ook terug in de volle smaak van het bier. In eerste instantie proef ik koffie/pure chocolade. Daarna volgt de smaak van laurier/zoethout (tenminste ik associeer dit met laurier terwijl het ook de galanga zou kunnen zijn). De laurier zorgt ervoor dat het bier lichtjes verwarmd en het geeft het bier een droog en kruidig karakter. Al met al heeft het bier een ander karakter dan ik had verwacht, het is geen standaard stout in dat opzicht. De meeste stout bieren die ik geproefd heb hadden voornamelijk koffie en chocolade tonen en hier heeft de laurier toch echt de overhand.

Ciel Bleu Imperial stout flesje

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Willymeuf (gast) op 27-06-2017 om 11:59:07

Toen hij nog niet over datum was kwam de galanga nog beter tot zijn recht. Fantastisch biertje vind ik het. Hoop dat het nog eens heb gebrouwen wordt, want ik heb er nog maar 3 staan.

Zie meer reacties

Zie minder reacties