Biertje geproefd: Stennis

Biertje geproefd: Stennis

In deze blog beschrijft Amanda van de speciaalbiertjesblog een speciaal biertje van Bruut. Ze heeft Stennis speciaalbier geproefd. 

22 december 2016 om 15:13 - Geschreven door: Speciaalbiertjesblog


“Stennis is een biertje van Bruut, een nanobrouwerij in Amsterdam, vlakbij de Czaar Peterstraat. Bij Bruut draait alles om balans en, niet zozeer om een grote productie. Bruut onderscheidt zicht met droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht bierbrouwen en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Beheerst en vernieuwend tegelijk.

Duurzaam en met aandacht, dat is volgens Sander en Ward dé manier om goed bier te brouwen. De bieren worden zonder haast gebrouwen en krijgen de gelegenheid om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. 
Bruut staat inmiddels in de startblokken om zich straks te vestigen als duurzame opererende nanobrouwerij in Amsterdam.” (bruutbier.nl)

Wat zie ik en wat ruik ik?

Stennis heeft een champagne look. Het is licht van kleur, heeft luchtig schuim en het koolzuur bubbelt er op los. In de geur is het bier zurig, fris en ik ruik granen.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak kom ik erachter dat dit eigenlijk een pilsener is. Maar niet zomaar een pilsje, nee een bovengistend pilsje. Het is daarmee een speciaalbier geworden met interessant karakter. Stennis is fruitiger dan een gewone pilsener en heeft een licht zuurtje. Het biertje bevat veel koolzuur en heeft een goed bittere grapefruitachtige nasmaak.

Bruut bier

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!