Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bijzonder en gelimiteerd Brewdog bier | End of History

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Bijzonder en gelimiteerd brewdog bier

Bijzonder en gelimiteerd Brewdog bier

3 juli 2018 door Redactie Biernet

The End of History is een erg bijzonder bier van de Schotse brouwer Brewdog. Het bier heeft een alcoholpercentage van ruim 50%, een flesje kost €750,- en de verpakking is ook uniek te noemen!  

Brewdog End of History bier

The End of History

The End of History heeft de naam van het beroemde werk van filosoof Francis Fukuyama. Het is een blond Belgisch bier is ondergedompeld met brandnetels uit Schotse Hooglanden en verse jeneverbessen. Het alcoholpercentage van 50% is bereikt door keer op keer te ijsbocken. Hierbij wordt het bier ingevroren en het ijs verwijderd, waardoor er minder water in het bier zit en zo het alcoholpercentage hoger wordt.

Uniek

De aparte verpakkingen van The End of HistoryThe End of History is een uniek bier dat in 2010 door de Schotse brouwer BrewDog werd geïntroduceerd. Niet alleen omdat het bier bijna 50% alcohol bevat, maar ook om hoe het eruit ziet. Het bier werd in zeer gelimiteerde oplage gemaakt en verkocht voor een prijs van €750,- per fles. 

De opvallende verpakking is gemaakt door een getalenteerde taxidermist en de hermelijnen en grijze eekhoorns die zijn gebruikt voor de verpakking waren allemaal 'road kill'. Elk van de flessen werd geleverd met een eigen certificaat dat het dier echt is.

Doel

Brewdog wilde de grenzen verleggen en mensen uitdagen over wat bier is en hoe ze er van kunnen genieten. Uiteindelijk willen de brouwers laten zien dat er alternatieven zijn voor de huidige bieren en proberen om hun passie voor ambachtelijk bier over te brengen aan de bierliefhebbers.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties