Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Billie’s Craft Beer Fest in de Waagnatie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Billie’s Craft Beer Fest in de Waagnatie

11 december 2019 door René van den Berk

Billie’s Craft Beer Fest is het eerste ambachtelijke bierfestival in zijn soort in België. Dit jaar met enorm veel speciale brouwerijen uit Europa en daarbuiten. 

Billies craft beer fest 2019
Eten tijdens Billies craft beer fest 2019
Billie's Craft Beer Fest

Billie's Craft Beer Fest

Diversiteit ten top dit jaar met enorm veel speciale brouwerijen uit Europa en daarbuiten. Schramm’s Mead met o.a. hun lekkere fris zoete ‘Michigan Apple’ en andere brouwerijen met al hun andere uitzonderlijke creaties. Niet te vergeten een ‘Master of the Universe’ zoals Brouwerij Bokke(reyder) met zijn exceptionele bieren.

Genieten van speciaalbier tijdens Billie

Raf Soef is echt een meesterlijke ‘nutty professor’ met fruit, met hem zijn er zeer veel talentvolle brouwers aanwezig bij deze editie van ‘Billie’s. Sommige liefhebbers en geeks kijken tenslotte een heel jaar naar dit evenement uit. Waarbij de organisatie bij iedere editie weer een lastigere opgave krijgt om te bepalen wie zij laten aantreden op hun festival. Ik weet uit eigen ervaring, dat deze Vlamingen achter dit ‘knap staaltje werk’ echte puristen zijn in een notendop. Waarbij er meerdere brouwerijen zijn dit jaar die niet de minste zijn.

Mijn beleving

De start van het festival is om 15.00 uur, op advies van de organisatie een flesje water mee. Met m’n spiegelreflexcamera in de hand stap ik tijdig in de auto van een vriend die in de organisatie zit, een tocht van een uurtje naar het westen van Vlaanderen.

Billies logo kunst Het is niet alleen maar foto’s maken voor dit mooie festival. Ik zou eigenlijk voor het eerst ook meehelpen als vrijwilliger op Vlaanderens leukste bierfestival. Alleen met een kleine van vier maanden thuis en een beginnende griep onder de leden zal het dit jaar een lastige opgave worden. Dit vind ik wel spijtig, gezien meer dan de 2/3 van de festivalgangers bestaat uit fanatiekelingen die nagenoeg iedere editie gaan. Hierdoor is er al jaren een informele en gezellige sfeer.

Het festivalterrein bevindt zich aan het Rijnkanaal midden in het bruisende Antwerpen. De brouwerij zit gehuisvest in de oude Kroon Brouwerij. Eenmaal aangekomen staat er al een flinke rij bij de ingang. De organisatie is slim geweest om alles voor de bieren ‘all-in’ aan te bieden. Waarbij een weekendarrangement nog een mogelijkheid is voor 2 dagen. Waarbij nog eens een mooi en bescheiden proefglas ontvangt. Alle bezoekers krijgen een informatiefolder waarop de brouwers en bieren staan vermeld.

Na enkele foto’s in de Waagnatie te hebben geschoten raak ik in gesprek met één coördinator van festival. Hij weet mij te vertellen dat dit echt een feest voor de trouwe bezoekers en liefhebbers is. Door de voorgaande edities komen er ook steeds meer internationale bierfanaten op af. De organisatie wil wel die gemoedelijkheid voorop stellen, als
het maximum aantal bezoekers is bereikt, is het evenement in principe uitverkocht. Hier houden ze ook rekening mee bij het aanbod. Niet alle bezoekers zijn bezig met bierrages, maar drinken bijvoorbeeld gewoon een dubbel, tripel etc.

Lees ook

Billies Craft Beer Fest

Biertour met bijzondere bieren

Na 20 minuten is het tijd voor m’n eigen korte biertour door dit rijke aanbod, helaas ben Ik nog niet fit. Daarnaast wil ik graag nog wat mooie foto’s proberen te schieten voor de bierblog van Biernet.

De collab van Brouwerij Modern Times uit San Diego (VS) met de Bottle Logic Brouwerij trok als eerst aandacht. Een smaaksensatie die zou doen verrassen, het aroma is heerlijk, de kruiden, gist en granen komen goed naar voren. Bij het drinken een licht gezoete karamel smaak die vooral eindigt in lichte bitterheid. Het is een licht zoete variant, maar wel degelijk in balans. Desalniettemin wel een prima en sterk alcoholisch bier.

Cuvée is een blend van meerdere 1,5 jaar oude ales. Het Aroma is licht zoet, fris en fruitig. Het is een biertje wat uiterst goed in het voorjaar patst. Je proeft goed de verscheidene fruittonen en o.a. de Chardonnay die ervoor zijn gebruikt is bij het kweken en brouwen, een waar pareltje en dorstlesser. Het bier is tot stand gekomen door de talentvolle brouwende jongeman Tommie Sjef. Met het idee bieren te creëren van Hollandse bodem met met een dikke knipoog naar Lambieks nabij Brussel.

Een aanrader!

Dames drinken bier Alles aan deze editie van het Billie’s Craft Beer Fest klopt. De organisatie achter het intieme spektakel heeft voor een rijk, breed en evenwichtig aanbod aan speciaalbieren gezorgd, waarbij ze alle soorten proberen terug te laten komen.
Iets wat ik zelf mis bij bijvoorbeeld het Bier en Big End Festival in Eindhoven. Het Bourgondische festival ademt de Vlaamse gemoedelijkheid, je ziet een zeer breed publiek genieten van allerlei mooie creaties.

Heren en dames die op en top gekleed zijn en die je meestal verwacht met een wijn of een Whiskey in hun hand. Tot heren die lekker in hun brewwear op zitten te genieten van al dat moois. Mocht je volgend jaar twijfelen om de volgende editie van dit bierfestival bij te wonen, Niet doen! Alle smaken komen en bod, je zal zeker niet worden teleurgesteld.

Geen zin om een heel jaar te wachten? Bekijk de bieragenda voor een bierfestival in de buurt.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen