Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouw je eigen bier bij Brouwhuis aan de Werf

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouw je eigen bier bij Brouwhuis aan de Werf

3 oktober 2018 door Redactie Biernet

De speciaalbier cultuur in Nederland is booming. Nog nooit was speciaalbier zo populair als nu. Veel mensen verdiepen zich graag in hun favoriete alcoholische drank. Bij Brouwhuis aan de Werf kun je veel leren over het brouwproces.

Brouwhuis aan de Werf voorkant

Speciaalbier in Nederland

Speciaalbier staat volop in de belangstelling, kijk maar eens naar het bierschap in de supermarkt en de vele bierfestivals en speciaalbierbrouwerijen in Nederland. Minder zichtbaar is dat ook het zogenaamde hobbybrouwen toeneemt, al dan niet in clubverband wordt over de hele wereld als hobby gebrouwen. Brouwhuis ad Werf gevel Brouwen is namelijk hartstikke leuk om zelf te doen en het is een hobby waarbij je nooit uitgeleerd raakt. Er komt meer kijken bij hobbybrouwen dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Een bezoek aan een hobbybrouw forum geeft een goede indruk van wat er komt kijken bij hobbybrouwen. Welke combinaties van mout, hop en gist zijn passend om een bepaald type bier te brouwen? Welke processen spelen er een rol bij de totstandkoming van bier? Hoe beïnvloed ik die op een goede manier. Hobbybrouwen vraagt een investering in spullen, maar ook in ruimte en tijd.

Brouwen bij Brouwhuis aan de Werf

Je speciaalbier hobby naar een hoger niveau tillen? Dat kan bij Brouwhuis aan de Werf in Alphen aan de Rijn. Ze faciliteren en leren bierliefhebbers om te brouwen.

Met heldere uitleg ga je zelf aan de slag, zo leer je al doende brouwen. Het bier dat je brouwt neem je mee naar huis. Afhankelijk van de ketel neem je 55 of 110 flessen bier mee naar huis. Alles wat je nodig hebt om lekker bier te brouwen is aanwezig: de mouten, gist, meetapparatuur, flessen, vaten etc. en ze zorgen natuurlijk dat er hygiënisch gewerkt kan worden en het bier bij een goede temperatuur kan vergisten. Je kan je bier van een eigen etiket voorzien, dat je op de brouwdag kun ontwerpen.

Lees ook

Brouwproces bij Brouwhuis aan de Werf

Passie voor bier

Brouwhuis aan de Werf is een initiatief van Jack van Moorselaar en Frank Wijnands. Vrienden met een passie voor bier die nog iets nieuws toevoegen aan het al mooie Nederlandse bierlandschap. Brouwhuis aan de Werf maakt het mogelijk om op kleine schaal je eigen bier te brouwen. Dit kan alleen of als vrienden, bedrijfs- of familie-uitje. Ze maken er een gezellige en leerzame dag van en zorgen voor een goede lunch of als je ’s avonds brouwt een lekkere brouwersmaaltijd.

Brouwersmaaltijd Brouwhuis aan de Werf

Naast deze brouwmomenten kan je bij het Brouwhuis ook een proeverij boeken of een
lidmaatschap aangaan. Met een lidmaatschap als Vriend van de Brouwerij heb je een streepje voor, je krijgt korting op het brouwen en er worden diverse speciale evenementen georganiseerd, zoals als een winterbarbecue en brouwerij-excursie.

De website bevat een kalender waar je zelf een brouwmoment kunt boeken.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen