Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwhoeve onder de Spaanse zon | Bierbrouwerij in Spanje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwhoeve onder de Spaanse zon

25 februari 2020 door Redactie Biernet 

Onder het genot van de Spaanse zon worden de bieren van Brouwerij Brouwhoeve gebrouwen. Deze brouwerij ontstond in Nederland, maar brouwt inmiddels haar bieren in Spanje. De van origine Nederlandse brouwerij doet het goed in Spanje, wat is hun verhaal?

Brouwhoeve Blond bier uitgeschonken
Brouwhoeve Stout bier
Brouwhoeve winkel

Brouwerij Brouwhoeve 

De naam is Brouwhoeve, een ambachtelijke bierbrouwerij die zijn oorsprong vindt op een 200 jaar oude hoeve in een klein dorp in Zuid-West Nederland. Het brouwen van mooie en biertypische bieren is de passie die deze brouwerij graag aan de man of vrouw brengt. En dat lukt aardig.

Naast de vele positieve reacties die de bierbrouwerij kreeg, mocht hun eerste recept voor een Stout de gouden medaille winnen bij de Dutch Beer Challenge in 2019. Het brouwen was voor Marian en David weggelegd, echter niet meer in Nederland. De zon lokte Brouwhoeve naar Spanje. 

Onder de Spaanse zon

Een mooie locatie op het industrieterrein van Benissa werd gevonden. Daar is De Brouwhoeve inmiddels gevestigd sinds april 2019. Een goede locatie om de productie weer op te starten en verdere plannen te ontwikkelen. De grootste uitdaging was om een goede leverancier en mooie ingrediënten te vinden in het buitenland. Toen deze waren gevonden kon het bieravontuur in het buitenland echt beginnen!  Bierbrouwerij Brouwhoeve, biervaten

Assortiment 

Tijdens de World Beer Awards werden er twee bieren van de Brouwhoeve benoemd tot het beste bier van Spanje! De Brouwhoeve Blond en Brouwhoeve Stout. De Brouwhoeve Blond is een typisch Belgisch blond bier. Dit speciaalbier heeft een zachte frisse smaak en je vindt er aroma's van tropisch fruit in. Blikbier, De Brouwhoeve

De Brouwhoeve Stout is vol van smaak met een mooie schuimkraag. Tonen van chocola, karamel en koffie met in de verte een vleug bosbessen. Naast deze bieren kreeg ook de Brouwhoeve IPA een gouden medaille bij de World Beer Awards. Het bier kenmerkt zich door een fruitig perzik en citrusachtig karakter. Naast deze drie bieren brouwen ze ook een Saison, Tripel, APA, Witbier en Weizen. Zo heeft de Brouwhoeve een assortiment van acht bieren. Alle bieren zijn ook te verkrijgen op blik! 

Brouwhoeve On Tap 

Om hun bieren vooral lokaal bekendheid te geven is er ook een Brouwhoeve On Tap geopend in het dorp van Benissa. Een mooie gelegenheid, waarbij het als een podium voor de Brouwhoeve Bieren mag worden gezien. Een gezellig proeflokaal met een winkel zodat je wat bieren kunt kopen en thuis kunt nagenieten van de heerlijke Brouwhoeve bieren. De flesjes zijn ook erg gewild als cadeau artikel.

Brouwhoeve on Tap proeflokaal binnen

Toekomst 

Inmiddels begint de Brouwhoeve een naam op te bouwen in de lokale omgeving en zijn ook restaurants gecharmeerd van het bier. Brouwhoeve zal zich dan ook zeker gaan toeleggen op de horeca en speciaalzaken. Verder blijft het produceren van ambachtelijk kwaliteitsbier een absolute hoofdzaak en zal ook het distilleren in de toekomst een prominente rol gaan krijgen binnen het bedrijf. 

Brouwhoeve wordt door de lokale overheid gewaardeerd door de hoge aantrekkingskracht die het biedt op toeristen en de lokale bevolking. Marian en David nodigen iedereen dan ook van harte uit om een bezoek aan de brouwerij en het proeflokaal te brengen, Salud!

Brouwhoeve bieren, kast, bieren