Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Leuven Bierweekends | Bierfestivals en meer!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Bierweekends in Leuven

9 april 2019 door Redactie Biernet

In april 2019 wordt Leuven omgetoverd tot de bierhoofdstad van Europa! Er vinden verschillende bierevenementen plaats in de Belgische stad waar een heleboel brouwerijen hun beste speciaalbieren presenteren.

De Bierweekends in Leuven

Leuven Bierweekends

Tijdens de Leuven Bierweekends ga jij als bierliefhebber veel speciaalbier tegenkomen van verschillende brouwerijen. De bierfestiviteiten zullen in drie verschillende weekends plaatsvinden. Naast het ontdekken van bijzondere bieren kun je ook geweldige bier-spijs combinaties gaan ontdekken tijdens de Bierweekends. Ontdek wat er allemaal te doen is tijdens deze drie opeenvolgende weekenden in de Belgische stad. 

Leuven Innovation Beer Festival

De Bierweekends wordt afgetrapt met een bierfestival, namelijk het Leuven Innovation Beer Festival! Tijdens het festival zullen er 17 brouwerijen van over de hele wereld aanwezig zijn en ze zullen innovatieve bieren presenteren. De brouwerijen combineren eeuwenoude tradities met innovatie. Die vind je terug in het brouwproces, de ingrediënten, de gebruikte technieken, de verpakking etc. 

Leuven Innovation Beer Festivals

Het eerste bierfestival vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april. Een ticket voor zaterdag 13 of zondag 14 april kost €25,-. Er is 1 festivalglas inbegrepen in het ticket met daarbij acht muntjes, een flesje water en een lijst met alle bieren die je kan proeven. Uiteraard kan je ook meer muntjes halen om te drinken. Deze zijn voor €1,50 verkrijgbaar op het festival.

Food & Hops

Het tweede evenement dat op het programma staat, is het Food & Hops bierevenement. Tijdens dit evenement worden gastronomie en ambachten tot in de perfectie samengebracht. Het menu bestaat uit drie gerechten, gemaakt door Leuvense topchefs. Ieder gerecht wordt natuurlijk gecombineerd met een exclusief speciaalbier.

Lees ook

Food & Hops

Jouw bezoek aan Food & Hops kan ook gecombineerd worden met een unieke workshop! Tijdens het evenement zijn er zes verschillende workshops waar je aan kan deelnemen. Zo kom jij als bierliefhebber meer te weten over verschillende combinaties die je kan maken met bier! Het tweede weekend van de Bierweekends is op zaterdag 19 en zondag 20 april in het centrum van Leuven. 

Zythos Bierfestival

De Bierweekends worden afgesloten met een bierfestival, namelijk het Zythos Bierfestival! Zythos VZW organiseert voor de 16e keer het Zythos Bierfestival. Op 27 en 28 april kan jij als bierliefhebber kennismaken met meer dan 100 Belgische brouwerijen in de Brabanthal in Leuven. Er zullen in totaal 500 verschillende speciaalbieren aanwezig, genoeg om te proeven dus.  

Bezoek de website van de Leuven Bierweekends voor meer informatie. 

Zythos Bierfestival