Eilandkriebel | Familiebrouwerij Diks

Eilandkriebel van Familiebrouwerij Diks

Begin februari 2019 ging Amanda van de Speciaalbiertjesblog naar Texel om kennis te maken met de jonge Texelse bierbrouwerij. Hier proefde zij: Eilandkriebel, een Texels bier van familiebrouwerij Diks.

02 maart 2019 om 13:07 - Geschreven door: Speciaalbiertjesblog


Familiebrouwerij Diks

De familiebrouwerij Diks is nog een jonge brouwerij die in juni 2017 is opgericht. De Eilandkriebel en de andere bieren worden dus nog niet gebrouwen op het eiland zelf maar er wordt druk gebouwd aan een kleine eigen brouwerij.

Brouwmeester Maurice brouwt zijn bieren nu nog op het vasteland bij biervrienden. Maurice werkte van 1999 tot 2017 als brouwmeester bij de Texelse bierbrouwerij. Nadat hij daar wegging is het idee ontstaan voor de familiebrouwerij, waar de hele familie Diks op dit moment werkt.

Let op: De bieren van deze brouwerij zijn uitsluitend op Texel verkrijgbaar.

Eilandkriebel

Het bier is goudgeel en helder. De witte schuimkraag zakt redelijk snel in en blijft als een dun laagje achter. De geur van het bier is niet echt uitgesproken. Ook de smaak van het bier is niet echt uitgesproken en bijzonder. Het doet mij het meest denken aan een pilsener. Net zo bitter maar net wat fruitiger. De body is ietwat romig en zacht. Een prima bier, vooral als je lekker op Texel in de wind zit met uitzicht op zee.

Maar zo thuis, tsja is het een doodnormaal bier, prima maar het mocht wat meer uitgesproken naar mijn mening.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!