Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eilandkriebel | Bier van Familiebrouwerij Diks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eilandkriebel van Familiebrouwerij Diks

2 maart 2019 door Speciaalbiertjesblog

Begin februari 2019 ging Amanda van de Speciaalbiertjesblog naar Texel om kennis te maken met de jonge Texelse bierbrouwerij. Hier proefde zij: Eilandkriebel, een Texels bier van familiebrouwerij Diks.

Eilandkriebel | Familiebrouwerij Diks

Familiebrouwerij Diks

De familiebrouwerij Diks is nog een jonge brouwerij die in juni 2017 is opgericht. De Eilandkriebel en de andere bieren worden dus nog niet gebrouwen op het eiland zelf maar er wordt druk gebouwd aan een kleine eigen brouwerij.

Brouwmeester Maurice brouwt zijn bieren nu nog op het vasteland bij biervrienden. Maurice werkte van 1999 tot 2017 als brouwmeester bij de Texelse bierbrouwerij. Nadat hij daar wegging is het idee ontstaan voor de familiebrouwerij, waar de hele familie Diks op dit moment werkt.

Lees ook

Let op: De bieren van deze brouwerij zijn uitsluitend op Texel verkrijgbaar.

Eilandkriebel

Het bier is goudgeel en helder. De witte schuimkraag zakt redelijk snel in en blijft als een dun laagje achter. De geur van het bier is niet echt uitgesproken. Ook de smaak van het bier is niet echt uitgesproken en bijzonder. Het doet mij het meest denken aan een pilsener. Net zo bitter maar net wat fruitiger. De body is ietwat romig en zacht. Een prima bier, vooral als je lekker op Texel in de wind zit met uitzicht op zee.

Maar zo thuis, tsja is het een doodnormaal bier, prima maar het mocht wat meer uitgesproken naar mijn mening.