Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Familiebrouwerij Diks | Bier sinds 2017 | Maurice Diks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Familiebrouwerij Diks

Familiebrouwerij Diks is een bierbrouwerij uit Den Burg (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Familiebrouwerij Diks op Texel
Tesselaar Strandstruner flesje en glas met artwork van de brouwerij
Tesselaar Strandstruner logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Familiebrouwerij Diks

Familiebrouwerij Diks heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Familiebrouwerij Diks!
 • Tesselaar Eilandkriebel Blond - Blond - 6.4%

  Eilandkriebel is blond en bijna strogeel van kleur door het gebruik van lichte gerstemout. In het volmout gebrouwen bier (hier zijn dus geen suikers aan toegevoegd) proef je de smaak van het graan op zijn best. Tijdens het koken van het Wort zijn maar liefst vijf bloemige hopsoorten toegevoegd.  Dit speciale blonde bier heeft 6,4% alcohol, is ondergistend en ongefilterd. Dit betekent dat alle smaak bewaard is gebleven. In ons speciale seizoen-bierglas geschonken een feest voor het oog en een streling voor de tong. Van de tap of van de fles combineert dit blonde bier fantastisch met een heerlijke maaltijd of om lekker te genieten na een dag op het eiland. 

 • Tesselaar Strandstruner - Weizen - 5.5%

  Strandstruner van Familiebrouwerij Diks kenmerkt zich door fruitige aroma’s van banaan en rijpe peer. Zacht en aantrekkelijk met geuren van toffee, krent en walnoot. De smaak is zacht en licht zoet. In de mond komt de smaak van honingdrop naar boven. Een zachte en soepele afdronk. Dit speciaalbier gaat goed samen met witvis, romige kaas, lamsham en gegrilde kalkoen of kip.

  Achtergrond informatie

  Maurice Diks

  De voormalige brouwmeester en technisch directeur van de Texelse Bierbouwerij, Maurice Diks, heeft zijn eigen brouwerij opgericht in juni 2017 met zijn zonen en dochter. Dit betekent dat er nog meer keuze is in bier voor Texel! Ze brouwen alleen voor het eiland Texel en het bier is alleen verkrijgbaar op het eiland zelf. 

  Lees ook

  De bieren van Familiebrouwerij Diks worden speciaal met zorg, passie en liefde voor de mens op Texel gebrouwen. Ze brouwen op dit moment nog bij hun brouwvrienden Niels en Joppe in Breda. Maar al snel komt er een kleinschalige brouwerij met een proeflokaal op de Spinbaan in Den Burg! Ze zijn hard bezig en je kunt ze goed in de gaten houden op de Facebook pagina van Familiebrouwerij Diks. Zo kun je alle ontwikkelingen volgen. 

  Familiebrouwerij Diks in het nieuws