Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tesselaar Familiebrouwerij | Brouwerij Diks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tesselaar Familiebrouwerij

Tesselaar Familiebrouwerij is een bierbrouwerij uit Den Burg (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Texelaar
Razende Bok Glas en fles
Logo Sluferterbok Tesselaar

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Tesselaar Familiebrouwerij

Tesselaar Familiebrouwerij heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Tesselaar Familiebrouwerij!
 • Tesselaar Strandstruner - Weizen - 5,5%

  Strandstruner van Familiebrouwerij Diks kenmerkt zich door fruitige aroma’s van banaan en rijpe peer. Zacht en aantrekkelijk met geuren van toffee, krent en walnoot. De smaak is zacht en licht zoet. In de mond komt de smaak van honingdrop naar boven. Een zachte en soepele afdronk. Dit speciaalbier gaat goed samen met witvis, romige kaas, lamsham en gegrilde kalkoen of kip.

 • Tesselaar Eilandkriebel Blond - Blond - 6,4%

  Eilandkriebel is blond en bijna strogeel van kleur door het gebruik van lichte gerstemout. In het volmout gebrouwen bier (hier zijn dus geen suikers aan toegevoegd) proef je de smaak van het graan op zijn best. Tijdens het koken van het Wort zijn maar liefst vijf bloemige hopsoorten toegevoegd.  Dit speciale blonde bier heeft 6,4% alcohol, is ondergistend en ongefilterd. Dit betekent dat alle smaak bewaard is gebleven. In ons speciale seizoen-bierglas geschonken een feest voor het oog en een streling voor de tong. Van de tap of van de fles combineert dit blonde bier fantastisch met een heerlijke maaltijd of om lekker te genieten na een dag op het eiland. 

 • Tesselaar Eilandbiêr - Pils - 5%

  Tesselaar Eilandbiêr is een pilsener en is moutig zoet en licht bitter van smaak. Het is een verfrissend pils waar je graag nog een tweede glas van bestelt. 

 • Tesselaar Witte Tessel-Aar - Wit - 4,9%

  Witte Tessel-Aar heeft een zacht bittere afddronk en is volmondig van smaak. Dankzij de toegevoegde koriander en sinaasappelschil heeft dit witbier zijn eigen karakteristieke smaak. In het aroma ontdek je tonen van banaan en kruidnagel dankzij de gebruikte giststam. De volle smaak van tarwe zorgen ervoor dat dit karaktervolle witbier een fris tarwezuurtje heeft.

 • Tesselaar Slufter Bok - Bock - 7,5%

  Slufter Bok is een rijk en krachtig bokbier. Het robijnrode bier heeft een volle smaak dankzij de zes soorten gerstemout. De vele soorten geroosterde mout zorgen voor een bont pallet aan smaken van karamel, koffie en een vleugje laurier. 

 • Tesselaar Razende Bok - Herfstbok - 6,5%

  Razende Bok is een origineel ondergistend gebrouwen bokbier met een alcoholpercentage van 6.5%. De vele verschillende geroosterde moutsoorten geven dit bijzondere bier zijn karakteristieke en rijke karamel- en koffietonen. 

  Achtergrond informatie

  Tesselaar Familiebrouwerij is een brouwerij gelegen op Texel. De brouwerij is opgericht door Maurice Diks, hij was 13 jaar lang het gezicht van de Texelse bierbrouwerij.

  Met de komst van de Tesselaar is Texel weer een brouwerij rijker. Samen met dochter en zoons starten Maurice en Helma Diks een nieuwe brouwerij. “We gaan ons in eerste instantie richten op onderscheidende producten. Een smakelijk alcoholarm/vrij bier. De brouwerij was tot begin 2019 bekend onder de naam De Texelaar, Familiebrouwerij Diks.

  Lees ook

  Na 13 jaar een nieuw begin

  13 jaar was Maurice Diks het gezicht van de grootste bierbrouwerij van het eiland Texel. Nu zijn kennis en aanwezigheid door de eigenaren daarvan niet langer nodig is, is het idee gekomen, om samen met de familie iets voor Texel te betekenen.

  De basis zal worden gelegd vanuit het kantoor aan huis op de Molenstraat. In de toekomst staat er ook een proeflokaal op de planning. 

  Familie Diks

  Tesselaar Familiebrouwerij in het nieuws

  • Jury Huisbieren van het jaar 2024

   Huisbieren van het jaar 2024 bekendgemaakt

   Kaap de Goeie Hop en Gielke Tripel zijn Huisbier van het Jaar 2024. Een Texels Strandpaviljoen en een Limburgs café-restaurant dat goed eten en mooie bieren combineert, zijn de winnaars van de tiende Huisbier van het Jaar-verkiezing van Entree

  • Dutch Beer Challenge proefglazen met bier erin

   Dutch Beer Challenge 2022 uitslag: 96 winnende bieren

   Tijdens de achtste editie van de Dutch Beer Challenge zijn 96 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen. Er deden dit jaar een recordaantal van 550 bieren mee aan de belangrijkste Nederlandse biercompetitie. 

  Cookie instellingen