Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tesselaar Familiebrouwerij | Brouwerij Diks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tesselaar Familiebrouwerij

Tesselaar Familiebrouwerij is een bierbrouwerij uit Den Burg (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Texelaar
Tesselaar Eilandbier
Logo Sluferterbok Tesselaar

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Tesselaar Familiebrouwerij

Tesselaar Familiebrouwerij heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Tesselaar Familiebrouwerij!
 • Tesselaar Razende Bok - Herfstbok - 6,5%

  Razende Bok is een origineel ondergistend gebrouwen bokbier met een alcoholpercentage van 6.5%. De vele verschillende geroosterde moutsoorten geven dit bijzondere bier zijn karakteristieke en rijke karamel- en koffietonen. 

 • Tesselaar Eilandbiêr - Pils - 5%

  Tesselaar Eilandbiêr is een pilsener en is moutig zoet en licht bitter van smaak. Het is een verfrissend pils waar je graag nog een tweede glas van bestelt. 

 • Tesselaar Slufter Bok - Bock - 7,5%

  Slufter Bok is een rijk en krachtig bokbier. Het robijnrode bier heeft een volle smaak dankzij de zes soorten gerstemout. De vele soorten geroosterde mout zorgen voor een bont pallet aan smaken van karamel, koffie en een vleugje laurier. 

  Achtergrond informatie

  Tesselaar Familiebrouwerij is een brouwerij gelegen op Texel. De brouwerij is opgericht door Maurice Diks, hij was 13 jaar lang het gezicht van de Texelse bierbrouwerij.

  Met de komst van de Tesselaar is Texel weer een brouwerij rijker. Samen met dochter en zoons starten Maurice en Helma Diks een nieuwe brouwerij. “We gaan ons in eerste instantie richten op onderscheidende producten. Een smakelijk alcoholarm/vrij bier. De brouwerij was tot begin 2019 bekend onder de naam De Texelaar, Familiebrouwerij Diks.

  Lees ook

  Na 13 jaar een nieuw begin

  13 jaar was Maurice Diks het gezicht van de grootste bierbrouwerij van het eiland Texel. Nu zijn kennis en aanwezigheid door de eigenaren daarvan niet langer nodig is, is het idee gekomen, om samen met de familie iets voor Texel te betekenen.

  De basis zal worden gelegd vanuit het kantoor aan huis op de Molenstraat. In de toekomst staat er ook een proeflokaal op de planning. 

  Familie Diks

  Tesselaar Familiebrouwerij in het nieuws