Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Extra Vers vs. Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken Extra Vers vs. Heineken

25 november 2015 door Genieten met Bier

Afgelopen week lanceerde Heineken een nieuw product: Heineken Extra Vers.  Wij zijn benieuwd of het daadwerkelijk anders is dan 'gewone' Heineken. Wij gaan de uitdaging aan en maken er een blinde smaaktest van!

Heineken Extra Vers vs Heineken

Afgelopen week lanceerde Heineken een nieuw product: Heineken Extra Vers. Met dit product pretendeert Heineken jou de smaak van vers gebrouwen bier te laten proeven. Na het brouwproces wordt het bier zo snel mogelijk ‘altijd gekoeld’ naar de winkel gebracht, waar het dan ook te vinden is in het koelvak bij de versafdeling.

Heineken Extra Vers wordt verpakt in papier, zo wordt het beschermd tegen licht, wat natuurlijk naast temperatuur en tijd een belangrijke rol speelt betreft het vers houden van het bier. Hoe belangrijk zijn deze factoren? En proef je nu daadwerkelijk verschil?

Wij (Genieten met Bier) gaan de uitdaging aan en maken er een blinde smaaktest van!

Vers

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat nu eigenlijk ‘vers’ is. De definitie van vers is:
'Niet lang geleden gemaakt of gebeurd. Fris en nieuwbakken.'

Heineken inschenken door de quizmaster

Doordat het bier kort geleden is gebrouwen zal er meer smaak aanwezig zijn in vergelijking tot bier wat al langere tijd in een krat staat. Het is algemeen bekent dat tijd en licht de smaak van bier beïnvloeden, hoe langer het bier staat, hoe meer smaak het bier zal verliezen.

Wie gaan de test aan? Twee bierliefhebbers en één leek bereiden de zintuigen alvast voor op wat komen gaat. De ‘quizmaster’ zal de proeverij leiden.

Nu we dit helder hebben kan het proeven beginnen!

Allereerst zal de quizmaster beide bieren inschenken. Hij is ook de enige die weet in welk glas, welk bier is ingeschonken.

Lees ook

Proeven we verschil?

Heineken Extra Vers Een klein beetje verbaasd waren de drie testers wel, er is namelijk écht verschil te proeven!

Bier 1 is lichter van smaak en het woord sprankelend wordt genoemd. Bier 2 is sterker van smaak dan bier 1, een tikje wrang, hoppig en het heeft een klein zuurtje.

Met bovenstaande informatie in het achterhoofd is makkelijk te concluderen dat bier 2 het Heineken Extra Vers bier is.

Heineken Extra Vers lekkerder?

Aan het Extra Vers bier zit duidelijk meer smaak dan aan de ‘gewone’ Heineken. De twee bierliefhebbers vinden om die reden dan ook de Extra Vers variant lekkerder.

De leek is in twijfel want het lichte sprankelende biertje valt haar ook wel in de smaak. Na wikken en wegen geeft zij toch voorkeur aan het glas met Extra Vers bier.

€1,09 per flesje

Zijn de testers bereidt om € 1,09 te betalen voor een Heineken Extra Vers?

Nee, dat dan weer niet. Het bier valt hierdoor in de prijsklasse van de meeste speciaal bieren. Hierdoor wordt de keuze wel erg moeilijk gemaakt. Uiteindelijk kiezen de bierliefhebbers dan tóch voor een speciaalbiertje.

Is Extra Vers goed te combineren met spijs?

Doordat er meer smaak aan dit bier zit dan aan andere pils kan je dit bier makkelijker combineren met spijs maar toch wordt weer de voorkeur gegeven aan speciaalbier.

De ultieme gelegenheid voor een Heineken Extra Vers biertje?

De drie testers gaan dan toch voor een gezellige avond op de bank of in de kroeg.

Conclusie

Al met al een goede test. Zoals verwacht bij Heineken Nederland is de marketing weer prachtig te noemen. Bier in het versvak is natuurlijk wel iets unieks. Echter is het niet alleen de marketing maar toch ook écht de smaak. Hier scoort Heineken, wat ons betreft, toch wel punten mee.