Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Je eigen brouwerij (deel 4)

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Je eigen brouwerij (deel 4)

23 november 2014 door Tomas boonstoppel uit Amsterdam.

Er is heel, heel, heel erg veel gebeurd de afgelopen tijd met ons plan om een eigen brouwerij op te zetten.  Zoveel dat het schrijven van mijn vaste blog hier er een beetje bij ingeschoten is.

nordman beers

Naam verzinnen

In het vorige deel heb ik jullie al verteld dat wij op zoek waren naar een naam. Een naam die bij ons past en waar je lang mee kan doen. Het koste ons behoorlijk wat tijd en energie. Uiteindelijk hebben we voor gekozen voor: Nordman. Na lang nadenken over verschillende namen wij deze naam het beste bij ons passen passen. Het is ruig, stoer en internationaal. We haalden onze inspiratie uit een heleboel verschillende dingen zoals films, hobby's en reizen. In het volgende deel meer over hoe we op het ontwerp van Norman zijn gekomen.

Een eigen plek

Hoe gaaf is het om je eigen proeflokaal te hebben? Is wat wij dachten toen wij op bezoek gingen bij verschillende proeflokalen in Amsterdam. Een combinatie tussen een Amerikaanse Craftbrewery en een Duitse biergarten is wat wij voor oog hadden. Het betekende dat wij een plek moesten vinden met veel BRETruimte en mogelijkheden. 

We zijn gaan kijken in het gebied rond station Sloterdijk in Amsterdam en vonden al snel een heel gaaf grasveld waar wij het helemaal zagen zitten. Een container met wat tafeltjes er om heen. Het werd uiteindelijk iets meer. Omdat wij voor ons idee een bouwtekening moesten maken gingen wij op zoek naar een architect die ons wilde helpen.

Heel toevallig kwamen we via een oproep op Facebook, Wouter Valkenier van Bintje tegen. We vertelde aan hem wat wij wilde gaan doen: een container met een biergarten er omheen.

Het bleek dat hij al 2 jaar bezig was met een plan om het hele plein te transformeren met daar minnen in een super mooi paviljoen. Onze plannen hadden veel raakvlakken en binnen hele korte tijd besloten we een samenwerking aan te gaan. Buro Bintje was verantwoordelijk voor het opzetten en Norman voor de verdere uitbating.

Van 1 naar 9 containers

De ontwikkelingen gaan super snel. Inmiddels is het gehele Sloterdijk stationsplein getransformeerd. Van een onpersoonlijk gebied maakte wij een plek om samen te komen en te genieten van lekker speciaalbier en goed eten. Het gehele bus platform wordt een park en midden daarin komt BRET. Het pand is gemaakt door hergebruikte materialen en daaromheen komt het groene terras.

Het gebouw biedt plaats aan een horecagelegenheid en ruimte voor culturele progammering. Het krijgt drie verdiepingen en wordt opgebouwd uit negen rode zeecontainers, die geleidelijk groen worden met het groeien van hoge hopplanten.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties