Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Latte Gijt: Beproeving #44

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Latte Gijt: Beproeving #44

22 februari 2017 door BierAthlon

Een nieuwe beproeving in dit blog van Bierathlon: De Latte Gijt. Het biertje is het resultaat van een samenwerking tussen een brouwerij en een koffiebranderij.

Latte Gijt geproefd

Goedemorgen! Hebben jullie lekker geslapen? Kopje koffie erbij? Wat dacht je van een Latte Gijt? Wil je daar ook wat te eten bij? Een borrelplankje ofzo?

Bier in een koffiebeker?Als je nu denkt: What the fuck atleten, het is nog niet eens elf uur geweest - ja dat weten we. Al weten we ook dat bier om 11 uur prima kan smaken overigens. De echte reden om nú al over bier te beginnen is een product dat uit een bijzondere samenwerking van een koffiebranderij met bierbrouwerij de Natte Gijt is voortgekomen: de Latte Gijt.

Bier! Met koffie! Een combinatie waar Manon's hart ook al voor het drinken sprongetjes van maakt. Ik kiepte het goedje om in een Starbucksbeker en het feest kon beginnen: tijd voor de vierenveertigste beproeving!

Bakkie troost?

Grapje. Ik heb natuurlijk geen verzameling Starbucksbekers, ben je gek. Echte beproevingen moeten worden uitgevoerd met deugdzame bierglazen die in een positie van vijfenveertig graden verblijven tijdens het inschenken van, in dit geval, de Latte Gijt.

Latte Gijt EtiketDaarin landde subtiel, maar elegant de zwarte substantie met een alcoholpercentage van zes procent. Terwijl het bier langzaam tot stilstand kwam, verscheen een donkerbruine schuimkraag. Verdikkie, er zit niet eens latte art op.

In de Latte Gijt is vanzelfsprekend de allerbeste 'Indonesië mandheling Silaban Tao' verwerkt. Wat het is: geen flauw idee, dat laten we liever aan koffiebranderij Fascino over. Om deze prachtige bonen om te zetten naar een latte is natuurlijk ook latte nodig.

Deze melk komt speciaal voor onze bierenvrienden euh dierenvrienden van de amandel in plaats van de koe #fitgirl #mooiehuidgegarandeerd. U hoort het mensen, laten we onze expertise maar gewoon bij bier houden.

De Beproeving

Slok 1. Wat de eend. Latte Gijt smaakt alsof je koffie drinkt tijdens een heftige winterbarbecue, maar dan in de vorm van bier. Of is het stiekem toch koffie? We zullen het niet weten omdat we de kennis niet hebben.

Wat we wel weten is dat de smaak erg krachtig is, zowel op het gebied van koffie als in een smokey smaakje. Bij de afdronk komen verre verlangens naar chocomel naar boven. Ah, daar is dus die amandelmelk voor. Deze zorgt ook nog eens voor een stevige body. Ja, eigenlijk is de Latte Gijt best een prima stout, waarbij koffie al eerder een succesfactor was.

Latte Gijt Cijfer

Maar hoewel dit bier volledig veganistisch is, schreeuwt het om barbecues. Ter compensatie moet men altijd vlees eten bij het nuttigen van dit bier. Vandaar: een zeven!

Cijfer Latte Gijt

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties