Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leven in de Brouwerij met Vrijmibro

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Leven in de brouwerij met vrijmibro

Leven in de Brouwerij met Vrijmibro

16 maart 2018 door Victor van den Bergh

Er worden steeds meer brouwerijen geopend. Speciaalbier heeft de laatste tijd veel populariteit gewonnen en dit verklaart het aantal startende ondernemers. In 2017 opende 63 nieuwe brouwerijen haar deuren.

Vrijmibro Leven in de Brouwerij

Aantal toenemende brouwerijen

Dat er in Nederland in rap tempo brouwerijen bijkomen is allang geen verrassing meer. Speciaalbier heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen en dat vertaalt zich dan ook naar het aantal startende ondernemers dat zich waant in de wereld van gist, fusten, proeflokalen en duizenden liters bier. Het aantal brouwerijen is zelfs zó sterk toegenomen, dat er record na record wordt gebroken. In 2017 opende alleen al 63 brouwerijen haar deuren, waardoor het totale aantal op 529 staat (240 huurbrouwers).

Brouwerij Noordt

Leven in de Brouwerij

Om erachter te komen wat de Nederlandse ondernemer beweegt om in deze industrie te stappen, heeft Vrijmibro een speciale reeks gemaakt: ‘Leven in de Brouwerij’. Daarbij worden brouwers die sinds enkele jaren voor zichzelf zijn begonnen geïnterviewd over het opstarten van een eigen bedrijf, de problemen die daarbij komen kijken en natuurlijk de liefde voor bier.

Één van de mensen die hierbij aan het woord is gekomen, is Peter Rouwens van Brouwerij Noordt. Zo vertelt hij dat het beginnen van een eigen brouwerij in 2015 niet altijd van een leien dakje ging: “alles wat zo’n beetje mis kon gaan, ging ook mis. Maar goed, iedere morgen begin je toch weer met frisse moed. Met veel zwoegen, hard werken en weinig thuis zijn, zijn we toch door de vla heen gezwommen.” Desondanks lopen de zaken goed en valt zijn bier nationaal én internationaal in de smaak.

Peter viel bij zijn de eerste deelname aan de Dutch Beer Challenge 2017 direct in de prijzen. Iets wat hem nog altijd veel doet: “Dat maakt heel veel van die vreselijke momenten in één klap goed. Echt een hele leuke avond. Een stukje waardering die je krijgt van een professionele jury, wat je enorm veel energie, moed en doorzettingsvermogen geeft.”

De serie ‘Leven in de Brouwerij’ van Vrijmibro loopt nog enkele weken door. Die zijn op hun site te lezen.

Bekijk de volledige lijst van actieve brouwerijen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties