Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Razend populair, maar bar slecht bier...

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Razend populair, maar bar slecht bier...

12 augustus 2015 door Redactie Biernet.nl

Voor een bierliefhebber slaat de verbazing wel eens toe als de lijsten met best verkopende bieren ter wereld worden gepubliceerd. Corona wordt steeds populairder in de VS, terwijl het op biersites bar slecht scoort. 

Corona bier Strand

Corona is in de VS inmiddels het vijfde best verkopende bier. Maar vele bierliefhebbers begrijpen hier helemaal niets van. Ook een merk zoals Budweiser niet, waar de verkoop juist van achteruit gaat. Daar tegenover staat Corona, waar de verkoop met 16 procent gestegen is en ook de perceptie van het merk beter wordt.

Uitbreiding Corona Brouwerij

Corona is ondanks vele slechte recensies door bierliefhebbers toch ontzettend populair in de VS.

Om de vraag aan te blijven kunnen moet Corona hun Nava brouwerij zelfs gaan uitbreiden. Het bedrijf, dat in handen is van AB Inbev, verklaarde in The Wall Street Journal dat rond 2018 de brouwerij op de Amerikaans-Mexicaanse grens een stuk groter zal zijn, zodat ze hun capaciteit nog eens kunnen verdubbelen. "Dit wordt uniek in de brouwwereld", klinkt het.

Corona scoort slecht op biersites

Als we de beoordelingen op biersites moeten geloven is Corona eigenlijk nauwelijks te drinken. Op RateBeer.com krijgt Corona 1,69 van de maximale 10 punten. Beer Advocate vindt het 54 op 100 waard en we lezen er kritieken als "lijkt op zeep, smaakt naar zeep".

Lees ook

Briljante marketing

Maar hoe doet Corona dat dan? Dat moet wel de briljante marketing zijn. 

Het bedrijf is enkele jaren geleden echt zwaar beginnen in te zetten op de promotie van Corona. Hoewel je het bier met zomer en stranden associeert, richten de campagnes zich juist op de wintermaanden, omdat de verkoop daar nog kan toenemen. Zo kregen de Amerikanen te horen dat een Corona toch perfect bij de kalkoen met Thanksgiving past. En de klanten vallen gemakkelijk voor het bier dat in één adem genoemd wordt met "zand, zon en limoen"