Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waarom het nooit bij één biertje blijft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Waarom het nooit bij een biertje blijft

Waarom het nooit bij één biertje blijft

8 november 2016 door Redactie Biernet

Iedereen heeft het wel eens gezegd: Ik ga vanavond maar een biertje drinken.  Er zijn er weinig die zich aan die belofte kunnen houden, maar waarom?

Bieren

Eigenlijk heb je niet zoveel zin te gaan drinken met je vrienden, maar uiteindelijk halen ze je toch over. Je zegt nog wel dat je maar één biertje gaat drinken maar uiteindelijk drink je er 10 en ga je laveloos naar huis. Hoe komt dat?

Hersenen de boosdoener

Volgens het onderzoek van de A&M University in Texas ligt het aan de neuronen in onze hersenen. Uit hun studie blijkt dat je hersenen je kan beschermen tegen overmatig alcoholgebruik. De zogenaamde D1-neuronen zorgen dat we vocht blijven drinken en de D2-neuronen zorgen ervoor dat je van de alocohol afblijft. Neuronen

Er is alleen een probleem: de werking van de D2-neuronen neemt af zodra je alcohol drinkt. Na een alcoholisch drankje wil je nog meer drinken door je D1-neuronen, maar op dat moment doen de D2-neuronen al minder goed hun werk. Daarna wil je nog meer drinken en gaan je D2-neuronen als maar slechter werken, waardoor je jezelf niet meer in de hand hebt.

Niet je eigen schuld!

De wetenschappers hopen met de nieuwe kennis die ze nu hebben uiteindelijk ook alcoholverslaafden te kunnen helpen. Bij muizen bleek het mogelijk om de D2-neuronen opnieuw te kunnen activeren. Uiteindelijk hopen de wetenschappers erachter te komen of dat bij mensen ook mogelijk is.

Voortaan als je naar de kroeg gaat met je vrienden voor maar een biertje, verwacht dan dus een kater de volgende morgen. Het is toch niet jouw schuld dat de neutronen die je zouden moeten helpen tegen overmatig alcoholgebruik al minder worden na een biertje!

Kater

Als je de volgende dag iets belangrijks moet doen, is dus 'een biertje drinken' niet zo slim. Meestal wordt je dan de volgende dag wakker met een flinke kater en dat is niet zo handig als je iets belangrijks te doen hebt. Bekijk hier tips om van je kater af te komen!

Gigantisch biertje

Bekijk meer leuke bierplaatjes als deze hierboven

   

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties