Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wil jij ook nieuwe speciaalbieren ontdekken?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wil jij ook nieuwe speciaalbieren ontdekken?

7 april 2018 door Beerware

In dit blog stellen de jongens van Beerware de vraag of je zin hebt om verschillende speciaalbieren te ontdekken. Zo behandelen ze het opkomende glitterbier en worden twee speciaalbieren in het zonnetje gezet.

Eiber bier

Wil jij ook speciaalbier ontdekken?

Het antwoord is natuurlijk: JA! Jij wilt ook speciaalbieren ontdekken! Lokale brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De vraag naar speciaalbier stijgt in Nederland explosief.

BeerWare logo "Dat gaat terug tot in de middeleeuwen toen bier volksdrank nummer één was. Vroeger werden er veel soorten bier gebrouwen, in de jaren zeventig van de vorige eeuw eigenlijk alleen nog maar pils. Inmiddels kennen we weer veel bierbrouwerijen en veel verschillende soorten bier." Keinemans van KBC beaamt deze trend. "Ik denk dat oude tijden weer gaan herleven."

Je komt hier natuurlijk om te leren over nieuwe bieren. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal exclusieve bieren geselecteerd!

Het nieuwe glitterbier

We hebben al glitterprosecco, glittercappuccino en nu is er ook glitterbier. Helemaal nieuw is het niet. Het biertje dook in 2016 op tijdens ‘the great American beer festival’. Echter zijn er nu ook verschillende brouwerijen die het beginnen te brouwen.

Bier alleen voor mannen? Niet meer als je de allernieuwste variant ziet van dit populaire drankje. Wie wordt er eigenlijk niet blij van glitters? Daarom willen wij dit biertje even met je delen.

De glitter in het biertje is eetbaar en daarom volkomen veilig om te drinken. "Klanten zijn fan van het drankje. Ze houden het omhoog, roepen, laten het aan hun vrienden zien, maken foto’s. Het is geweldig", vertelt Erica DeAnda, hoofdbrouwer bij Minocqua Brewing Company in het Amerikaanse Minocqua. 

Lees ook

Wie de bedenker is van het glitterbier is onduidelijk. Op het moment is het helaas nog nergens te tappen in Nederland. 

Hof Blond van brouwerij Eiber

Hof blond Bier voor zowel de Hagenaar, als de Hagenees. En eigenlijk voor iedereen die van een goed glas speciaalbier houdt.

Hof blond is een blond bier van hoge gisting. Hof blond heeft een fruitig aroma, een licht bittere aanzet en een aangename zoete afdronk. Dit bier is gebrouwen met drie verschillende soorten hop: Saaz, Hercules en Cascade.

Een goede doordrinker! Zeker nu de zomer er weer aan begint te komen. De naam verwijst uiteraard naar de mooie hofstad. 

Saison van brouwerij Artemis

Het Saison biertje, ook wel Farmhous Ale genoemd, is een kruidig biertje met een fruitig karakter. Saison is Frans voor seizoen. Het werd in de oogsttijd door seizoensarbeiders gedronken. Brouwde jij in die tijd het beste Saison biertje, dan had je geen tekort aan werknemers.

Een echt boerderijbiertje. En dat komt ook in de moutstort terug. Naast gerstemout gebruiken ze alles wat voorhanden is op een boerderij. Waaronder rogge en tarwe. Het bier heeft een hoge hopgift die een heerlijke bitterheid creëert. Brouwerij Artemis geeft een speciale twist aan hun Saison door te werken met verse gember en citroengas. Een verrassend lekker biertje met een complex smaakprofiel!