Bamzaaien - Luciferren - Knoebelen

Dit bierspel draait om het raden van het aantal lucifers of muntjes in het spel. Degene die het niet raadt (en dus overblijft) is af en moet drinken.

Soort drankspel:Raden / Gokken
Minimaal aantal personen:2
Maximaal aantal personen:10
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Niveau:Gemiddelde drinkers
Tijdsduur:30-60 minuten
Toegevoegd op:08-11-2011
Toegevoegd door:Armandox

Benodigdheden

Bij dit spel heb je kleine objecten nodig, want je moet deze objecten in je hand kunnen houden zonder dat iemand het ziet. Je kan hiervoor heel goed lucifers of muntjes gebruiken. Ook bierdopjes zijn hiervoor uitermate geschikt. Pen en papier is handig om de geraden nummers te noteren.

Spelregels van Bamzaaien - Luciferren - Knoebelen

De eerste ronde moet iedereen minimaal één lucifer of muntje in zijn hand hebben. Nu raadt iedereen met de klok mee hoeveel lucifers of muntjes er totaal in het spel zijn. Andere spelers kunnen niet hetzelfde getal raden als dit al door een voorgaande speler genoemd is. Degene die het juiste aantal muntjes of lucifers raadt is eruit en verliest dus niet.

Alle volgende rondes mag men ook niets in de hand hebben. Uiteindelijk blijft er maar één persoon over, en die moet een rondje betalen of bijvoorbeeld een biertje atten. Deze persoon bepaalt ook wie de volgende ronde moet beginnen met raden.

 

 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

pj1938 op 26-11-2011 om 22:14:42

heel oud.

Laatste reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!