Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier bezorgen met een quadcopter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier bezorgen met een quadcopter

10 februari 2015 om 13:46

Drones kunnen tegenwoordig alles: webwinkel Amazon wil ze in gaan zetten om pakketjes te bezorgen. Als dat kan, moet een quadrocopter ook iets veel beters kunnen leveren: bier!

Prototype bier bezorging dienst

De kerel in dit filmpje heeft zijn eigen drone gebouwd en dat bracht hem op een idee: zorgen dat het ding bier kan afleveren! Dus bedacht hij in een dronken bui (hoe kan het ook anders) een systeem met een Pringlesbus, twee servomotoren en een grijparm. Met een druk op de knop laten de grijparmen los en komt het biertje naar de grond, waar een dorstige toeschouwer zijn slag kan slaan. Precieze bouwinstructies van het systeem zijn helaas nog niet bekend.

Dood omaatje

Al snel bleek dat het systeem een klein minpuntje had: wanneer je een bierblikje van zo hoog naar beneden laat vallen, kan dat best hard aankomen als daar toevallig iemand onder blijkt te lopen. Omdat het tweetal naar eigen zeggen niet verantwoordelijk wilde zijn voor een dood omaatje, werd besloten een parachute aan het geheel toe te voegen zodat het bier op een fatsoenlijke snelheid naar de grond kan.

Ook brouwer Lakemaid heeft drones gebruikt om bier te bezorgen! Maar als je liever zo snel mogelijk koud bier in huis hebt, kijk dan even bij de "ouderwetse" bierkoeriers.