Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

22-jarige student brouwt beste bier van Lage Landen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

22-jarige student brouwt beste bier van Lage Landen

23 mei 2013 om 10:45

Tom Segers uit het Belgische Weelde heeft in zijn eigen mini-brouwerij het beste studentenbier van de Lage Landen gebrouwen. In de finale van de Brouwland Biercompetitie werd zijn 'Eden' uitgeroepen tot beste bier van België en Nederland in de categorie studentenbier. 

studentenbier Brouwland Biercompetitie

Eden

'Eden' is een donkerbruin bier met 10% alcohol met een subtiele sinaasappel-, koffie- en chocoladesmaak. Het winnende recept is volgens de tweeëntwintig jarige Tom gebaseerd op de 'Verboden Vrucht' van Hoegaarden. Dit is ook de reden dat hij voor de etiketnaam 'Eden' heeft gekozen. 

Mini-brouwerij

'Eden' is gebrouwen in Tom zijn eigen mini-brouwerij het het Belgische Weelde die hij zelf in elkaar heeft geknutseld. Zo heeft hij van een oude diepvriezer een heuse vergistingskast weten te maken. 

Lees ook

Tom verteld:  'Sinds een jaar ben ik bezig met bier brouwen. Ik heb er veel over gelezen in boeken en op het internet. En zo ben ik beginnen te puzzelen. Het is een beetje zoals koken. Je start met een basisrecept en je stuurt hier en daar wat bij volgens je eigen smaak. Ik doe het op gevoel, zoals in de keuken.'

Prijzengeld

Nadat de jury van de Brouwland Biercompetitie, bestaande uit gerenommeerde bierkenners, de geselecteerde Belgische en Nederlandse topbrouwsels blind proefden, kwam Tom Segers uiteindelijk als winnaar uit de bus. 

De prijs: 500 liter van zijn eigen bier waarvan hij verwacht dat het pas eind van dit jaar op de markt zal verschijnen. En wie dit bier wil proeven moet snel zijn, want de vraag is al groot. Zo kreeg hij al aanvragen van verschillende cafés uit zijn woonplaats Weelde en zelfs van een grote drankenhandel uit Herentals. 

Cookie instellingen