Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoegaarden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoegaarden

Hoegaarden brouwen is niet echt simpel. Zo'n verrassend verfrissende smaak bereik je alleen door het unieke brouwproces strikt goed te respecteren.

Hoegaarden Witbier
hoegaarden verboden vrucht
Hoegaarden Radler Lemon Lime Logo

Achtergrond Informatie

Hoegaarden bieren worden gebrouwen door Anheuser-Busch Inbev Brouwerij in Leuven. Er zijn op dit moment 8 biermerken van Hoegaarden bekend. Bekijk de bieren in onderstaande overzicht.

Hoegaarden brouwen is niet echt simpel. Zo'n integrerende karakter, de verrassende en verfrissende smaak van Hoegaarden bereik je alleen door het unieke brouwproces te respecteren. En daarbij alleen maar natuurlijke ingrediënten te gebruiken en zorgvuldig te mengen.

Hoegaarden bier wordt twee keer gegist, maar niet gefilterd. Vandaar dat je bij het bier het troebele uitzicht hebt, maar wel de gladde textuur.

Alle Hoegaarden merken

Bekijk alle merken

Nieuws items

 • Leffe Blond 00 glas en flesje

  Leffe 0.0% nu ook naar Nederland

  Leffe 0.0% wordt eind april in de horeca en in juli in de supermarkt gelanceerd in Nederland. Het eerste alcoholvrije abdijbier werd in november 2018 gelanceerd in België.

  Brouwerijen

  4 apr 2019 bij Nieuws

 • Alcoholvrije bieren van AB INBEV

  Restalcohol afkomstig uit alcoholvrije bieren wordt biobrandstof

  Door het brouwen van alcoholvrij bier blijft er steeds meer restalcohol over. David Schutter van AB InBev ontwikkelde samen met zijn team een aantal concrete, circulaire toepassingen voor de overblijvende alcohol.

  Brouwerijen

  19 feb 2019 bij Nieuws

 • 700 liter bier voor 700 jaar oud bierdorp Hoegaarden

  AB InBev schenkt 700 liter bier

  AB InBev schenkt 700 liter Hoegaarden bier aan het dorp Hoegaarden. Dit jaar wordt gevierd dat er al 700 jaar bier gebrouwen wordt in het Belgische dorp.

  4 apr 2018 bij Nieuws

 • Radler drinken

  Kassa Radler test

  Het TV programma Kassa heeft een aantal verschillende Radlers blind laten testen door vijf deskundigen. De bierkenners waren over veel radlers niet echt te spreken.

  Onderzoek

  18 apr 2016 bij Nieuws

 • AB InBev boekt lagere winst

  AB InBev boekt lagere winst

  De grootste bierbrouwer ter wereld, AB InBev heeft in 2015 een nettowinst van 8,5 miljard dollar behaald. Dit is 0,4 miljard dollar minder dan in 2014 toen de winst nog 8,9 miljard dollar was.

  Financieel

  26 feb 2016 bij Nieuws

 • AB InBev lanceert Hoegarden radler

  AB InBev komt met Hoegaarden Radlers

  AB InBev roept 2015 uit tot het ‘Jaar van de Innovaties’. Daarom worden er twee nieuwe Hoegaarden Radlers gelanceerd in Nederland en wordt de Belgische biermarkt overspoeld met mixbieren.

  Brouwerijen

  16 mrt 2015 bij Nieuws

 • AB InBev verkoopt meer bier maar maakt minder winst

  AB InBev verkoopt meer bier maar maakt minder winst

  Bierbrouwer AB InBev heeft in het eerste kwartaal van 2014 meer bier verkocht. Ook is er per biertje meer verdiend. De omzet steeg hierdoor tot 10,6 miljard dollar (7,6 miljard euro).

  Financieel

  8 mei 2014 bij Nieuws

 • Belgisch bier in restaurantketen van KISS

  Belgisch bier in restaurantketen van KISS

  De rockband KISS heeft in LA hun derde restaurant Rock & Brews geopend. Rock & Brews onderscheidt zich met een uitgebreide bierkaart vol Belgische bieren.

  Bekende Mensen

  14 mei 2013 bij Nieuws

 • Alken-Maes brouwerij

  Bierprijs ook omhoog voor Alken-Maes

  Alken-Maes zal vanaf februari de bierprijs met € 0,017 per biertje verhogen. De nieuwe prijs voor een krat bier zal met € 0,40 toenemen.

  Financieel

  15 nov 2012 bij Nieuws

 • Hoegaarden presenteert Bourgondische Perfect Serve

  Culiconsultant Kevin Strubbe presenteert samen met TV-kok Robert Verweij de nieuwe Perfect Serve van Hoegaarden 0,0 witbier.

  Biermerken

  6 jul 2012 bij Nieuws

 • Speciaalbier AB-Inbev

  AB InBev verwacht meer speciaalbieren in het schap

  Speciaalbier is in opkomst, merkt landendirecteur Manisha Thakker van AB InBev Nederland. De brouwer denkt met Hertog Jan goed op deze trend te kunnen inspelen.

  Brouwerijen

  19 jun 2012 bij Nieuws

 • Na Bavaria en Wieckse Witte komt nu ook Hoegaarden met een witbier zonder alcohol.

  Nieuwe Hoegaarden wit bier zonder alcohol

  Na Bavaria en Wieckse Witte komt nu ook Hoegaarden met een witbier zonder alcohol.

  Biermerken

  18 apr 2011 bij Nieuws

 • Zie alle nieuwsberichten.

  Shop items

  8 reacties

  Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

  Hans (gast) op 11-02-2018 om 19:00:36

  Het is een perfect alcoholvrij drankje met een zeer eigen smaak en die je alleen waarneemt achter op de tong aan beide zijde.
  Het zoete overheerst niet maar is prachtig in balance gebracht en daarom een streling voor alle lichaamsdelen wat het tegen komt op weg naar de maag.😍

  Kees Peter van Lennep (gast) op 21-09-2017 om 15:19:52

  Hoe en waar kan ik Hoegaarden radler bestellen in Zwolle /Harderwijk Nederland? Het is namelijk nergens verkrijgbaar.Mvgr Kees Peter van LennepHandellaan 218031 EE Zwolle

  Alouis Heijmans (gast) op 23-08-2017 om 13:39:02

  Natuurlijk een bier met zo’n naam uitserveren in een robuust glas. Goudblond met een mooie vlokkige kraag. Aan de bovenkant grotere bellen die een knisperend geluid geven. Rijkelijk opstijgend koolzuur, niet goed zichtbaar door de troebele kleur. Een fruitige geur met een accent van abrikozen. De smaak is opvallend, niet helemaal in evenwicht. Het lijkt of er wat veel kaneel in is verwerkt. Heeft een wat vlakke droge afdronk en een romige nasmaak. Er is weinig tinteling te bespeuren zonder veel verrassingen. Naderhand komen gelukkig toch meer fruitige toetsen naar voren en valt er het nodige te genieten. Fris gedronken een prettig bier zonder uitgesproken karakter. Maar voor herhaling vatbaar.

  L. Merckx (gast) op 28-03-2017 om 21:48:07

  Het lekkerste witbier ter wereld!! Hier kan geen ander wit bier tegenop, Ik drink het zowel in de winter als in de zomer.

  H.Nadorp (gast) op 25-02-2017 om 19:16:51

  Waar kan ik Hoegaarden 00 bier kopen in de buurt van Tiel

  Zie meer reacties

  Zie minder reacties