Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

3e kwartaal 2010 van Heineken: meer omzet en winst, beleggers ontevreden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • 3e kwartaal 2010 van heineken beleggers ontevreden

3e kwartaal 2010 van Heineken: Beleggers ontevreden

27 oktober 2010 om 10:52

Bierbrouwer Heineken heeft afgelopen kwartaal meer omzet en winst gedraaid dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder en toch daalde het aandeel Heineken op de Amsterdamse beurs de AEX.

3e kwartaal 2010 van Heineken: meer omzet en winst, beleggers ontevreden
Heineken Pilsener flesje
Heineken Logo

Heineken verkocht in het derde kwartaal 24 procent meer bier dan een jaar eerder. In Europa gingen de verkopen daarentegen omlaag. Vooral in Nederland, Groot-Brittannië, Spanje en Italië was de handel volgens Heineken door het slechte weer en het lage consumentenvertrouwen slap. 

Heineken had 4.62 miljard omzet, 13% meer dan de 4,09 miljard euro vorig jaar in het derde kwartaal. Beleggers op de aandelenbeurs waren ontevreden, want analisten hadden op een nog grotere groei gerekend, zo'n 4,85 miljard euro. Een fikse tegenvaller dus! Een van de redenen van de sterke omzetstijging was de inlijving van Femsa. Dit voegde ruim tien miljoen hectoliter toe aan de totale bierverkopen van Heineken.

Heineken boekte een nettowinst van 520 miljoen euro. Daarmee lag de winst, afgezien van overnames en wisselkoerseffecten, iets meer dan tien procent hoger dan een jaar eerder.

Beleggers waren niet tevreden met de hogere omzet en winst, het aandeel Heineken verloor deze ochtend meer dan 3% op de Amsterdamse beurs....

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties