High Bockbier
Traditiegetrouw gebeurde de presentatie van de bockbieren van 2014 op de eerste maandag van oktober tijdens een smaakvolle ‘High Bockbier’ in Hoeve Kromwijk in Zoetermeer. Nieuw dit jaar was de website www.beleefbockbier.nl waarop horeca ondernemers hun activiteit met bockbier en spijs konden aanmelden.
42 ondernemers maakten al van deze gelegenheid gebruik. Zij werden vanmiddag benoemd tot Bockbierambassadeurs 2014 en ontvingen daarvoor een deursticker die zij in hun zaak kunnen ophangen. Horeca ondernemers kunnen hun activiteit met bockbier en spijs nog de hele maand oktober aanmelden.
Beleef bockbier in de herfst
Nederlandse Brouwers wil meer consumenten kennis laten maken met bockbier, in combinatie met spijs. Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers:
“Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten. Bij veel consumenten is dit nog onbekend. Op de website www.beleefbockbier.nl kunnen horeca ondernemers aan ons doorgeven wat zij in hun restaurant of café doen met bockbier en spijs. Zo kunnen consumenten eenvoudig zien bij welke horeca onderneming ze de nieuwe bockbieren & spijs kunnen proeven.
Op dit moment hebben al 42 horeca ondernemers hun activiteit aangemeld. In de komende weken hopen we op nog veel meer aanmeldingen, zodat in heel Nederland consumenten kunnen genieten van de veelzijdige smaak van bockbier.”
Horecaondernemers kunnen eenvoudig meewerken
Gastheer Hoeve Kromwijk in Zoetermeer, heeft hun activiteit al aangemeld op de website. Jeffrey van Dijk, eigenaar van Hoeve Kromwijk: “Bockbier combineert perfect bij onze wildgerechten en dat willen we onze gasten graag meegeven. De website www.beleefbockbier.nl is daarvoor een mooi initiatief waar we graag aan meewerken.”
Ook op Biernet staat een bier agenda, zelfs een met alleen maar bokbier evenementen.