Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5000 kratjes zelf gebrouwen \'t mag Brand bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

5000 kratjes zelf gebrouwen 't mag Brand bier

30 oktober 2012 om 16:23

Afgelopen voorjaar won Marc Vriens de Brand Pilsbrouwwedstrijd. Zijn 't mag Brand bier is inmiddels gebrouwen en binnenkort te proeven!

Brand pilsbrouwwedstrijd 2012
Brand pilsener logo
Brand Brouwerij

De wedstrijd

In mei organiseerde Brand en bierconsumentenvereniging PINT voor het eerst de Brand pilsbrouwwedstrijd. Het was de bedoeling dat hobby brouwers een zo lekker mogelijke pils zouden brouwen. De winnaar werd uitgekozen door een vakkundige jury en mocht vervolgens zijn pils op grote schaal brouwen in de Brand brouwerij in Waalre.

Bier brouwen

Zo gemakkelijk is het helemaal niet om goed pils te brouwen. "Pils is namelijk het meest moeilijke bier om te brouwen, weinig mensen beseffen dat" aldus Marc Vriens. Maar het lukte Marc om een goede pils te brouwen en hij won hier zelfs de hoofdprijs mee. Hij mocht zijn bier daadwerkelijk gaan produceren. Geassisteerd door de brouwmeester van Brand mocht Marc in augustus maar liefst 35.000 liter bier gaan brouwen. 

't mag

Na 10 weken wachten is het dan eindelijk zo ver... De lageringsperiode van het zelf gebrouwen Brand 't mag bier van Marc zit erop en het bier kan voor het eerst geproefd worden. "We gaan een pilsener proeven dat heel goed in balans is" volgens juryvoorzitter en brouwerijdirecteur Peter van Besouw.

Lees ook

Proeven

Op 2 november wordt het eerste glas 't mag pils aan Marc Vriens overhandigd. Dan wordt duidelijk hoe het bier echt smaakt. Brand 't mag zal binnenkort beperkt verkrijgbaar zijn bij de Mitra en de Jan Linders. Tevens wordt het bier geschonken in de Brand proeflokalen. 

Volgend jaar

Brand en Pint hebben al aangegeven dat na het grote succes van afgelopen jaar volgend jaar weer een nieuwe brouwwedstrijd georganiseerd gaat worden. Welke opdracht de hobby brouwers volgend jaar krijgen is nog niet bekend. Het wordt in elk geval geen pils.

Op 2 november wordt 't mag om 16:00 gepresenteerd in café Brandpunt, Piusplein 7 Tilburg.

Wij zijn erg benieuwd hoe Brand 't mag pils smaakt. Heb jij het bier al geproefd? Laat hieronder dan een reactie achter.

Cookie instellingen