Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev haalt 4,5 miljard op met beursgang

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev haalt 4,5 miljard op met beursgang

26 september 2019 om 13:39

De grootste bierbrouwerij ter wereld ( AB InBev) heeft 4,5 miljard euro opgehaald. Zij haalden het het bedrag op door de beursgang van Budweiser Brewing Company APAC in Azië.

Header AB InBev Beurs
Anheuser-Busch InBev logo
Bieren van AB InBev

Aziatische beursgang Budweiser

Budweiser Brewing Company APAC (dochteronderneming van AB InBev) heeft de grote hoofdrol in de beursgang van bierbrouwerij AB InBev. De grootste bierbrouwerij ter wereld bood in totaal 1,45 miljard aandelen van de Aziatische dochter aan, omgerekend levert de beursgang 5 miljard dollar op.

AB InBev logo De aandelen werden voor een prijs van 27 Hongkongse dollar naar de markt gebracht. De opbrengt kan nog oplopen met 750 miljoen dollar als de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend. De extra aandelen worden nog verkocht aan de begeleinde banken bij de beursgang. 

Lees ook

De grootste bierbrouwer ter wereld blies in juli een eerdere poging om Budweiser APAC in Hongkong naar de beurs te brengen af wegens tegenvallende interesse van beleggers. Budweiser APAC staat met name erg bekend in de Aziatische landen. Zo verkopen zij onder andere Stella Artois in China, Zuid-Korea en Vietnam. 

Plannen AB InBev

AB InBev heeft aangegeven dat al het geld dat zij verdiend hebben met de beursgang gebruikt gaat worden om schulden af te lossen. De opbrengst van de beursgang is echter nog geen 10% van de totale schuldenlast van de brouwer, namelijk 92,8 miljard euro. De handel van de nieuw genoteerde aandelen gaat 30 september in Hongkong van start. 

Cookie instellingen