Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev onderzoekt overeenkomsten Jupiler en Aldi-bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev onderzoekt overeenkomsten Jupiler en Aldi-bier

18 september 2015 om 09:00

Brouwer AB InBev gaat bekijken of het stappen zal ondernemen tegen het Aldi-bier Buval. Dat meldt VTM Nieuws.

Het logo en de kleuren van het nieuwe Buval-blikje vertonen opvallende gelijkenissen met dat van Jupiler.

Jupiler en Buval Blikje
Bieren van AB InBev
AB InBev tot 2021

Aldi In een reactie zegt Aldi zich van geen kwaad bewust te zijn.
"De Buval-pils heeft recent enkele wijzigingen ondergaan, maar de kleurencombinatie wit-zwart-rood gebruiken wij al jaren", klinkt het. "AB Inbev heeft ons daarop nog nooit aangesproken. Wij zijn ons dan ook van geen kwaad bewust, en zijn het ook niet eens met de stelling dat er 'veel overeenkomsten' zijn."
 

Lees ook

Buval's eigen identiteit

"Alle verpakkingen die wij op de markt brengen worden voor ons door een gespecialiseerd bureau vooraf gecontroleerd, precies omdat wij willen vermijden dat er gelijkenissen met andere producten zouden zijn. Wij gaan altijd uit van onze eigen sterkte en creëren onze eigen verpakkingslijnen. Wij streven er uiteraard wel naar om onze producten de uitstraling te geven die ze op basis van hun hoge kwaliteit verdienen", argumenteert Aldi verder. Buval wordt gebrouwen door brouwerij Martens uit Bocholt. 

Update 11 december 2015

AB InBev heeft besloten om daadwerkelijk naar de rechter te stappen. “Jupiler is het populairste biermerk van België met een lay-out die bij iedereen bekend is. Wij willen onze rechten op de verpakking beschermen om verwarring te voorkomen bij de consumenten”, zegt het bedrijf. AB InBev eist dat de huidige Buval-verpakkingen uit de rekken worden gehaald. De uitspraak wordt eind januari of begin februari verwacht.